Dolar 34,7401
Euro 36,5750
Altın 2.957,37
BİST 9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C
Bursa
°C
°C
°C
°C
°C

Yılda 12 günümüz trafik sıkışıklığına gidiyor

Yılda 12 günümüz trafik sıkışıklığına gidiyor
6 Ocak 2022 17:19
192
A+
A-

Trafik sıkışıklığı çoğu sürücünün sorunlarının başında geliyor. Bir çok büyükşehirde trafik sıkışıklığı büyük zararlara yol açıyor. Trafik sıkışıklığı ile ilgili Güvenli Sürüş Uzmanı Tolga Abacı çeşitli açıklamalarda bulundu.

İZMİR (İGFA)- Trafik sıkışıklığını sürücü hataları açısından değerlendirmenin çözümde önemli etken oluşturacağını söyleyen Abacı, cep telefonu kullanımı, hatalı şerit değiştirme, hatalı park ve agresif sürücüler nedeniyle sıkışıklığın iyice arttığını vurguladı. Güvenli Sürüş Uzmanı Tolga Abacı; “Trafik sıkışıklığı nedeniyle yaktığımız yakıtın ülke ekonomisine zararı çok büyük. Trafik sıkışıklığında kaybettiğimiz zamanın dünya genelinde yılda en az 12 gün olduğu açıklandı”  dedi.

KEYFİ ŞERİT DEĞİŞTİRME

Abacı, “En büyük nedenlerin başında agresif sürücülerin çok fazla şerit değiştirmesi geliyor. Örneğin en sağ şeritte seyir halindesiniz, sol şeride geçtiğinizde sol şeritteki araç saatte 50 km hızla geliyorsa durmak zorunda kalıyor. Ardı arkasına yüzlerce araç artık duruyor. Böylece trafiğin durma sebebi bir araç sürücüsünün keyfi şerit değiştirmesi olarak karşımıza çıkıyor.

Bir başka sürücü problemimiz ise ışıklarda beklerken cep telefonu ile geçirilen zamanı fark etmemek. Yeşil ışık yandığında bir sürücünün 2 saniye gecikmesi ciddi bir trafik yoğunluğu oluşturuyor. Agresif sürücülerin açtığı maddi hasarlı kazalar yine trafik akışını olumsuz etkiliyor. Alınan önlemlerin yetersizliği ve kaza yerinde geçirilen zaman trafik sıkışıyor” dedi. 

HATALI PARK ETMİŞ ARAÇLAR, SERVİSLER, TAKSİLER, MİNİBÜSLER

“Hatalı duraklamış ya da park etmiş araçlar geçiş alanları daraltmakta ve trafik yoğunluğu oluşturmaktadır. Bu da bizim ülke olarak en büyük trafik yoğunluk nedenlerimizden biridir. Öte yandan özellikle servisler, taksiler , minibüslerin de yolcu indirme-bindirme işlemlerinde uygun alan ya da duraklar hariç herhangi yerleri seçmeleri sebebiyle trafik akışını olumsuz etkilemektedir” diyen Abacı, çözüm olarak sürücülerin sürüş esnasında herkesin hakkına saygı duymalarını ve empati yapmalarını istedi . 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.