Dolar 34,5792
Euro 36,3084
Altın 2.972,56
BİST 9.629,41
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 9°C
Az Bulutlu
Bursa
9°C
Az Bulutlu
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 16°C

UTİB’ten “Kurumsal Markalaşma Eğitimi”

UTİB’ten “Kurumsal Markalaşma Eğitimi”
11 Ekim 2020 11:46
358
A+
A-

“Ekolojik Tekstiller Projesi” kapsamında gerçekleştirilen ilk eğitim faaliyeti; “Kurumsal Markalaşma Eğitimi”nde Eğitmen Güneş Güner, dört gün online şekilde gerçekleştirilen programda ‘Marka nedir? Nasıl oluşturulur? Marka DNA’sını oluşturmak, marka konumlandırması,  marka segmentasyonu, marka yönetimi” gibi konular anlatıldı.

Programda kurumsal markalaşma ilk yolunun özgün ürünler ortaya çıkarmaktan geçtiğini anlatan Güneş Güner, bir diğer önemli kuralında oluşturulmaya çalışılan markanın altında üretilen ürünler hakkında odaklanmanın sağlanması gereğine vurgu yaptı. Odaklanma olmadan hedef pazarın ve hedef pazara giden yolların tespit edilemeyeceğini belirten Güneş Güner, “Birçok firmanın kararsızlıktan dolayı diğer markalardan, alışveriş sürecini başarıyla yürüten firmalardan ilham almaya çalıştığını anlatan Güneş Güner, bu kararsızlıklar ve taklit etme çabası içerisinde özgün fikirlerin kaybolmaya başladığını belirtti.

Güneş Güner, üretilen ürünlerin hedeflenen pazarlarda konumlandırılabilmesinin en önemli yolunun üretilen ürünlerin tüketici ihtiyaçlarına cevap verebilmesinden, pazardaki rekabet ortamında farkını ortaya koymasından ve ürünün ulaşılabilir olmasından geçtiğinin altını çizen Güner, her geçen gün hızla gelişen teknolojinin ve teknoloji ile birlikte sürekli değişen iş yapış ve ticaret şekillerine ayak uydurabilen firmaların pazarlarında kalıcı markalar haline gelebileceğinin altını çizdi.

Kurumsal Markalaşma ve UR-GE çalışmalarının önemine vurgu yapan Eğitimci Güneş Güner, firmaların dünya pazarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik üretimler yaparak, ürün ve firmaları için kurumsal markalaşma sürecini doğru yönetmeleri ile dünya sahnesine çıkarak, kendilerine global pazarda kendilerine sağlam bir yer bulabileceklerini anlattı. Uluslararası pazarda rekabetçiliğin artırılmasına dair çalışmaların ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağının altını çizen Güner, pandemi süreci ile birlikte ortaya çıkan yeni dünya düzeninde ortaya çıkan fırsatların ancak bu çalışmalarla yakalanabileceğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.