Dolar 37,9512
Euro 42,0046
Altın 3.795,75
BİST 9.512,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 14°C
Hafif Kar Yağışlı
Bursa
14°C
Hafif Kar Yağışlı
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 12°C
Paz 15°C

Türkiye’ye örnek olacak projede geri sayım başladı

Türkiye’ye örnek olacak projede geri sayım başladı
7 Nisan 2025 10:03
4
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi’nin (BUÜ) Türkiye’deki ilk örneklerden biri olan Merkezi Derslik Binası’nda inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. Aynı anda 2.500’den fazla öğrencinin eğitim alabileceği bina, yaz aylarında faaliyete geçirilecek ve 2025-2026 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek.

BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cafer Çiftci, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı ile birlikte inşaat alanını ziyaret ederek son durum hakkında bilgi aldı. Proje, öğrencilerin ortak dersleri aynı ortamda almasını sağlayarak hem zamandan tasarruf etmeyi hem de eğitimde verimliliği artırmayı amaçlıyor.

Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, merkezi derslik binasının üniversitedeki ortak dersler için büyük bir kolaylık sağlayacağını belirterek, “Farklı bölümlerdeki öğrenciler ortak dersleri tek bir hocadan, aynı sınıfta alabilecek. Bu sistem binlerce öğrencimize kolaylık sağlayacak ve eğitim süreçlerini daha etkin hale getirecek” dedi.

default

Amerika ve Avrupa’daki benzer uygulamalara dikkat çeken Yılmaz, Türkiye’de yalnızca birkaç üniversitede bulunan merkezi derslik modelinin BUÜ’de hayata geçiriliyor olmasının büyük bir başarı olduğunu vurguladı. Yılmaz, “Bu proje sayesinde öğrenciler uygun saatlerde derslere katılabilecek, temel dersler ve laboratuvarlar bu binada toplanacak. Emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Toplam dört katlı olarak inşa edilen ve 30 bin 500 metrekare kapalı alana sahip binada; 9 amfi derslik, 5 sınıf, 7 laboratuvar, 1 kafe, 35 akademik ve idari personel odası, 3 salon, 11 toplantı salonu, 3 yemek salonu ile sergi, arşiv ve depo alanları yer alacak. Akıllı bina konseptiyle tasarlanan proje, BUÜ’yü daha nitelikli ve modern bir eğitim altyapısına kavuşturacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.