TR Düşünce Kulübü’nden yoğun Ankara programı
TR Düşünce Kulübü Değerlendirme ve Arama toplantılarını bölge temsilcileri ve TR Düşünce Kulübü yöneticileri Ankara’da gerçekleştirdi. Birbirinden değerli isimler farklı oturumlarla fikirlerini paylaştı.
Geçtiğimiz hafta 9-10 Şubat tarihlerinde 12 oturumla gerçekleştirilen değerlendirme ve arama toplantılarında birbirinden değerli konukları misafir eden TR Düşünce Kulübü, ekonomi, anayasa, siyaset, toplum ve kültür, eğitim başta olmak üzere bir dizi arama toplantılarına ev sahipliği yaptı.
Toplantılarda konuklar ile toplantı gündemi dışında gerçekleşen söyleşilere de yer verildi. Tecrübeli isimlerden hem önemli dersler alan yöneticiler hem de çok değerli bilgiler edindi. İlk oturumda Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi 27.Dönem Meclis Başkanı ve Ö.D Adalet Bakanı Cemil Çiçek, 2’nci oturumda 26’ncı Dönem Meclis Başkanı Bülent Arınç, 3’üncü oturumda önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay, 4’üncü oturumda önceki dönem Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, 5’nci oturumda AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, 6’ncı oturumda önceki dönem Diyarbakır Milletvekili Abdülbaki Erdoğmuş, 7’nci oturumda önceki dönem Şanlıurfa Belediye Başkanı ve milletvekili İbrahim Halil Çelik, 8’inci oturumda önceki dönem Muş Milletvekili Nedim İlci, 9’uncu oturumda önceki dönem Alevi Bektaş Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, 10’uncu oturumda Dr. Şakir Diclehan, 11’inci oturumda Sayıştay 8. Daire Başkanı İsmail Destan ve son oturumda Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Dr. Ö. Ü. Mustafa Çevik değerli bilgiler paylaştı.
ÇALIŞMA KONULARI
Oturumlarda felsefe, toplum, sosyoloji, adalet sistemi, anayasa, ekonomi, yerel yönetimler, insan hakları, özelleştirme politikaları, Sayıştay denetim sistemi, uluslararası ilişkiler, dünya gündemi, Ortadoğu ve Filistin meselesi dışında TR Düşünce Kulübü’nün çıkarmaya başladığı “İŞRAK” isimli Felsefe Düşünce dergisi hakkında çalışmalar yapıldı. Ayrıca 2024 yılında Düşünce Kulübü’nün çalışma konuları belirlendi. Buna göre TR Düşünce Kulübü, ‘Göç ve Göç’ün toplumsal ve ekonomik etkileri, yeni yüzyılda kentsel planlama ve kalkınma, Türkiye’deki özellikli madenler durum raporu ile yaşam kiti ekonomik ölçeği ve Türkiye örneklemi konularında çalışmalar yürütülecek. Yıl içerisinde kitap haline getirilen çalışmalar kamuoyuyla paylaşılacak.