Dolar 37,9161
Euro 42,5502
Altın 3.866,87
BİST 9.338,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Az Bulutlu
Bursa
8°C
Az Bulutlu
Cum 8°C
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Suriyeli ve Türk öğrenciler yöresel lezzetleri Bursa yarıştı

Suriyeli ve Türk öğrenciler yöresel lezzetleri Bursa yarıştı
12 Ocak 2022 13:09
236
A+
A-

Bursa’da Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2021-2022 eğitim öğretim yılı (SEUP II) yöresel yemek yarışmasının kazananları ödüllerine kavuştu.

BURSA (habercimiz.net) – Millî Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi II kapsamında, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen yemek yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Lisenin konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Murat Taşdelen, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezen, Eğitim Bir Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur, Okul Müdürü Gündüz Korucu ve şube müdürlerinin yanı sıra çok sayıda öğretmen ve öğrenciler katıldı.    

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Gündüz Korucu, 2023 mesleki eğitim hedeflere ulaşmak için çalışılması gerektiğine dikkati çekerek, “Okulumuz Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek, üretim ortamlarına donanımlı elemanlar göndermek için uygulamalı eğitim vermekteyiz. Okulumuzda mevcut 5 alanda döner sermaye çalışmaları yapılmaktadır. 2021 yılında 31 öğrenci 19 öğretmen ile 572 bin 323 lira ciroya ulaşarak okulun en yüksek seviyesine gelmiştir. Mesleki ve teknik eğitim ile protokol ve iş birlikleriyle öğrencilerin gerçek iş ortamlarında kalma sürelerini arttırmak, sektörlere göre strateji programlarını geliştirmek hedeflenmektedir” dedi.

Suriyeli öğrencilerle Türk öğrencilerin kültürel kaynaşması adına SEUP II PROJESİ kapsamında, 34 öğrencinin katılacağı 10 farklı yörenin tanıtıldığı “Ekibini Kur, Yöreni Tanıt” adlı yemek yarışmasında 10 yöresel yemek yarıştı.

10 ekibin kıyasıya yarıştığı ve birbirinden leziz yemeklerin ortaya çıktığı yarışmada jüri değerlendirmesi sonucu dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. 

Yarışmanın mansiyon ödülünü Firik Uruz yemeği ile kazanan öğrenciler Ruha Alyussef, Sıma Arabı, Noor Al Zaya ve Sırda Alhussaın’ın ödüllerini Eğitim Birsen 1 Nolu Bursa Şube Başkanı Sayın Ramazan ACAR’ takdim etti. Yarışmanın 3. Olan yemeği Buharda Mantı yemeği ile kazanan öğrenciler Gülizar Kara, Sümeyye Nur Elma, Gözde Işık ve Ebrar Şanal’a ödüllerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Murat Taşdelen takdim etti.  

Lübnan Geceleri isimli yemekle 2. Olan Tasnım Adam Abedalafou’a ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer verdi.  Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yemek yarışmasının birincisi Etli Kuru Bamya yemeğiyle 1. Olan öğrenciler Nagihan Yılmaz, Fatma Albayrak ve Gülten Örs’e ödüllerini Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür takdim ettim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.