Dolar 34,7401
Euro 36,5681
Altın 2.954,56
BİST 9.827,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa °C
Bursa
°C
°C
°C
°C
°C

Şehit Üsteğmenin adı yaşatılıyor

Şehit Üsteğmenin adı yaşatılıyor
25 Temmuz 2024 12:04 | Son Güncellenme: 25 Temmuz 2024 12:15
1.561
A+
A-

Compact Mine Technologies (COMIT) tarafından TÜBİTAK’ın geliştirdiği teknoloji kullanılarak Hasanağa OSB’de faaliyetlerini sürdüren ERBAB tesislerinde TÜBİTAK lisansı altında üretilen ve Şehit Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin adını taşıyan metal mayın dedektörü ‘Ozan’ın 3. paket projesi ilk lehim töreni gerçekleştirildi.

Şehit Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’nin adının yaşatılması amacıyla tasarlanıp Türk Silahlı Kuvvetler envanterine giren ‘Ozan’ metal mayın dedektörünün ilk lehiminin gerçekleştirildiği ERBAB Tesislerindeki törene; Şehidin annesi Aydanur Köreke ile babası Hüseyin Köreke’nin yanı sıra COMİT Konsorsiyumu oluşturan ERBAB Genel Müdürü Ufuk Erdoğan, ONS Havacılık Genel Müdürü Selçuk Sünnetçioğlu, Öztuğ Otomotiv Genel Müdürü Tuba Özlem Bilgin, Arge Emre Makine Genel Müdürü Şükrü Ünal ile Savunma Sanayi Başkanlığı Elektronik Harp Daire Başkanı Sami Ulukavak, TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Hakkı Murat, Bursa Uzay Havacılık ve Savunma Derneği Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu, COMIT Mühendislik Genel Müdürü Mesut Hatipoğlu katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren ERBAB Genel Müdürü Erdoğan, savunma sanayi için büyük bir öneme sahip olan projenin ilk lehim törenini gerçekleştirdikleri için büyük gurur duyduklarını söyleyerek, “Mayın dedektörümüzün ismi 2017’de şehit olan Üsteğmen Ozan Olgu Köreke’den geliyor. Ozan Üsteğmen vatanı için canını seve seve veren bir yiğit olarak bizlere ilham verdi. Şehidimizin adını yaşatmak için bu anlamlı projede yer aldığımız için mutlu ve gururluyuz” dedi.

COMIT ailesi olarak gerçekleştirilen projenin sadece bir savunma sanayi girişimi değil şehitlik hikayesi olarak ulusal bir özverinin anlatıldığı girişim olduğu vurgusunu yapan Erdoğan, “Ülkemizin savunma kapasitesini güçlendirecek, teknoloji üretimindeki yerini pekiştirecek ve milli gururumuzu yükseltecektir. Bu projenin hayata geçirilmesinde Savunma Sanayi Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK ve iş ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Ülkemizin savunma sanayinde yeni başarılara imza atacağına inancım tamdır. Ayrıca Bursa ekonomisi için katkı sağlayacak olmak da bizler açısından önemlidir” diyerek sözlerini tamamladı.

Şehit Üsteğmen Köreke’nin annesi Aydanur Köreke ise şehidin hayat hikayesinden bahsederek, oğlunun vatan sevgisinden söz etti. Şehit oğlunun vatanı için gözünü kırpmadan canını verdiği için gurur duyduğunu belirten Köreke, “Kişiliği ve askerlik hayatı ile çevresinde örnek gösterilen birisiydi. Adını vatan savunmasında yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizleri çok mutlu ettiniz” diyerek duygularını dile getirdi.

TÜBİTAK BİLGEM Başkan Yardımcısı Hakkı Murat da projenin gerçekleştirilmesinde desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkür ederek, “İdari ve teknik olarak riskli, zorlu bir yolun sonunda teknolojik olarak, kurtaracağı canlar olarak kıymeti paha biçilemez bir projeyi gerçekleştirdik. Bu ürünün daha da yaygınlaşması, envantere girmesi bizler için daha da motive edici olacaktır. Destekleri ve katılımlarından dolayı herkese ekip arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Savunma Sanayi Başkanlığı Elektronik Harp Daire Başkanı Sami Ulukavak da Türk Savunma Sanayi’sinin yerli ve milli olmasının ülke için öneminden bahsederek bu durumun oluşmasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Ülke olarak içerde güçlü olmanın aynı zamanda dış politikada da elimizi güçlendirdiğini vurgulayan Ulukavak, “Silah teknolojisini yerli yapmak ülke ekonomisine ciddi katkı veriyor. Bursa ekonomisi kazanıyor, ülke ekonomisi kazanıyor. Dışarıya harcayacağımız parayı ülkemizde değerlendiriyoruz” dedi.

Bursalı yüklenici firma ile Savunma Sanayi Başkanlığı olarak imzalanan projeden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Ulukavak, “Savunma sanayini ülke geneline yayılması önemli. Bu projenin gerçekleşmesinde emek veren tüm firmalarımızı, kurumlarımızı gönülden kutluyorum. Ozan Üsteğmenimizin aziz ruhu şad olsun” diye konuştu. Ulukavak konuşmasını Savunma Sanayi olarak yaptıkları projeler hakkında da kısa bilgiler vererek tamamladı.

Son olarak konuşan Bursa Uzay Havacılık ve Savunma Derneği Başkanı Dr. Mustafa Hatipoğlu ise COMIT’in konsorsiyum projesi olarak önemli bir projeye imza attığını belirterek, vatana millete hayırlı olmasını diledi. COMIT’i oluşturan firmaların Bursa Uzay Havacılık ve Savunma Derneği’ne üye olduğunu söyleyerek geliştirilecek projelerle Bursa ekonomisi açısından bakıldığında daha da başarılı olmalarını diledi.

Tören sonrasında Şehit Üsteğmen Köreke’nin annesi ve babası proje paydaşlarının yer aldığı uygulamada temsili olarak projenin ilk lehimini gerçekleştirdi.