Dolar 37,9518
Euro 41,0524
Altın 3.812,37
BİST 9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Yağmurlu
Bursa
18°C
Yağmurlu
Sal 14°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C

Portekiz’de Uluslararası Kolokyum Başarıyla Tamamlandı

Portekiz’de Uluslararası Kolokyum Başarıyla Tamamlandı
25 Mart 2025 11:54
2
A+
A-

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mozaik Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü, Lagos Belediyesi ve Lagos Müzesi işbirliğinde, Portekiz’in Lagos şehrinde düzenlenen kolokyum başarıyla tamamlandı.

Uluslararası bir katılımla gerçekleştirilen etkinlikte, Türkiye, Portekiz, İtalya, İspanya, Fransa, Kıbrıs, Hırvatistan ve Almanya gibi ülkelerden bilim insanları yer aldı. Kolokyumda 19 sözlü ve 13 poster bildiri sunuldu, toplamda 32 bildiri katılımcılarla paylaşıldı. Etkinlik sonrası katılımcılar, bölgenin önemli tarihi alanları olan Sagres Kalesi, Bispo Müzesi, Portimao Müzesi, Cerro de Villa, Milreu Roma Villası ve Faro Müzesi’ni ziyaret etti.

Sıradaki Program Bursa’da Düzenlenecek

Proje yürütücüsü ve BUÜ Klasik Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, toplantı sırasında müze ve ören yeri yöneticileriyle işbirliği olanakları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Prof. Dr. Şahin, kolokyumun sonuçlarının 2026 yılında UMAM yayını olan Journal of Mosaic Research dergisinin 19. sayısında yayınlanacağını ve 3. RoGeMoPorTur etkinliğinin Bursa’da düzenleneceği için ön çalışmaların başladığını duyurdu.

Şahin, projenin amacını şu şekilde açıkladı: “Portekiz ve Türkiye’deki Roma mozaiklerinde yansıtılan kültürlerin etkileşimini tanımlamak, zanaatkârların hareketliliğini, ticaret ve İmparatorluk’un farklı bölgeleri arasındaki temaslardan kaynaklanan kültürel alışverişi ve etkileşimi karşılaştırmalı olarak analiz etmektir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.