Orta Asya ile kurulan köprünün mimarı
Orta Asya’nın 100 MW kapasiteli en büyük güneş enerjisi santralini 2015‘te başlatan ve 2020’de Nur-Sultan’da eksi 57 derecede çalışan santralin şebeke bağlantısını kuran Taylan Karamanlı, çalışmalarını sürdürüyor.
Türkiye’de yenilenebilir enerjinin öncü isimlerinden Taylan Karamanlı, yaptığı birçok projeyle fosil yakıtlara karşı daha sürdürülebilir olan yenilenebilir enerjiyi, Türkiye başta olmak üzere diğer ülkelere kazandırmak için hız kesmiyor. Yenilenebilir enerjinin insanlığın geleceği adına önemli bir kaynak oluşturacağını her fırsatta dile getiren iş insanı Karamanlı, sektördeki yegane farkını “alışılmışın dışındaki projelere imza atmak” olarak tanımlıyor. Başarılı iş insanı, merkezi Washington’da olup Amerikan ticaretini geliştirmek için çeşitli ülkelerde Amerikan devleti tarafından kurulan, American Chamber of Commerce oluşumunun güncel üyesi olarak da projelerine devam ediyor. Kazakistan’da da faaliyet gösteren American Chamber of Commerce oluşumu ile yürüttüğü projesiyle bölgedeki yenilebilir enerji sektörünü temsil eden tek kişi konumunda yer alıyor.
Taylan Karamanlı, yenilenebilir enerji ile dünyanın geleceğinin daha aydınlık olacağının altını çizerken, artan insan popülasyonundan dolayı daha tasarruflu ve zararsız enerjilerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Kazakistan’da güneş ve rüzgar enerjisini hibrit olarak çalıştırarak şehir aydınlatma projesine dönüştürmek için çalışmalarına devam eden Taylan Karamanlı, uygulamakta olduğu projeler ve Orta Asya’daki yatırımlarına ara vermeden devam ediyor.
Güneş panellerinden rüzgar enerjisine, rüzgar enerjisinden sürdürülebilir yaşama verdiği önemle enerjiye adadığı hayatında projelerine hız kesmeden devam eden Taylan Karamanlı, yeni ortaklık ve yatırımlar ile çalışmalarına dünyanın çeşitli coğrafyalarda devam etmeyi hedefliyor.