Dolar 36,1029
Euro 37,7733
Altın 3.384,05
BİST 9.914,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 11°C
Az Bulutlu
Bursa
11°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 13°C
Paz 7°C
Pts 5°C

Nilüfer’de kanser farkındalık semineri

Nilüfer’de kanser farkındalık semineri
13 Şubat 2025 16:58
A+
A-

Nilüfer Belediyesi ve Uludağ Onkoloji Dayanışma Derneği (ONKODAY) iş birliğiyle düzenlenen “Kanseri Konuşuyoruz” semineri, kanserde erken teşhis ve farkındalığın önemine dikkat çekti.

Nilüfer Belediyesi Dr. Ceyhun İrgil Sağlık Müzesi’nde gerçekleşen etkinliğe, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Sağlık Müzesi Proje Yöneticisi ve Küratörü Op. Dr. Ceyhun İrgil, Medicana Bursa Hastanesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, ONKODAY Başkanı Füsun Önen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Seminerde konuşan Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanserin dünyada en sık görülen hastalıklar arasında yer aldığını ve erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirtti. Avcı, bireylerin kendi bedenlerini tanımasının kanserin erken tespiti açısından kritik olduğunu vurguladı.

Op. Dr. Ceyhun İrgil ise kanserin eskisi kadar korkutucu bir hastalık olarak görülmediğini ifade ederek, “Önümüzdeki yıllarda cerrahi müdahaleye olan ihtiyaç azalacak. En iyi cerrah, ameliyatsız çözüm üretebilen cerrahtır” dedi.

ONKODAY Başkanı Füsun Önen de kanser teşhisi alan hastaların yaşadığı duygusal süreci analiz eden ve yapay zeka ile görselleştirilen bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Bu çalışmanın yıl boyunca farklı mekanlarda sergileneceğini açıkladı.

Sağlık Okuryazarlığına Dikkat Çekildi

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, Türkiye’de sağlık okuryazarlığının düşük seviyede olduğunu belirterek, halkın bilinçlendirilmesi adına çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kanseri yenen Zuhal Okan ve Seher Çarkın Elmalı da kendi deneyimlerini şiirlerle paylaşarak katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.