Nilüfer ve Gazimağusa’dan ortak mesaj: İş Birliği Gelişecek!

Rumeli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (RUMELİSİAD) tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nde düzenlenen Ekonomi ve Yatırım Zirvesi’ne katılmak üzere KKTC’ye giden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kardeş kent Gazimağusa Belediyesi’ni de ziyaret etti. Ziyaret, iki kent arasındaki iş birliğini güçlendirmeye yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Başkan Özdemir, CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk ve RUMELİSİAD Başkanı Murat Evke ile birlikte Gazimağusa Belediye Başkanı Dr. Süleyman Uluçay ile bir araya geldi. Görüşmede, mevcut ilişkilerin daha da ileriye taşınması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Uluçay, misafirlerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Gazimağusa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi. Başkan Özdemir ise misafirperverliği için Uluçay’a teşekkür ederek, kendilerini Nilüfer’de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.
Ziyaretin bir diğer önemli anı ise, 6 Şubat Kahramanmaraş Depremleri’nde hayatını kaybeden voleybolcu gençlerin anıt mezarlarının ziyaret edilmesi oldu. Nilüfer heyeti, burada karanfil bırakarak anma programına katıldı.
Zirvede İşbirlikleri Konuşuldu
KKTC Ekonomi ve Yatırım Zirvesi’nde ise Türkiye ve KKTC’den önemli isimler bir araya geldi. Zirvede, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ve diğer yetkililerle bir araya gelen Başkan Özdemir, KKTC’nin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri ve Bursalı iş insanları için yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Özdemir, iş birliklerini güçlendirme konusunda önemli görüşmeler yaptıklarını belirtti.