Kozmetikte bilinçli güzellik dönemi
Kozmetik sektörünün önde gelen temsilcilerini bir araya getiren 5. Uluslararası Kozmetik Kongresi tüm hızıyla devam ediyor. Kongre’nin ikinci gününde de uluslararası katılımcıların yoğun katılımları ile sektör stratejileri ve değerlendirmeleri paralel oturumlarla tartışılıyor.
İSTANBUL (İGFA) – Kongreye, Prof. Dr. Murat Akova, Dr. Yiğit Kulabaş, Pazarlama Müdürü Helene Hine, Prof. Dr. Sudesh Kumar, T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Medine Merve Tokay ve Uzm. Ecz. Pelin Kılınç Gök gibi alanında uzman isimler katılım gösterdi.
Kişisel bakım ürünleri üzerine çalışmalar yapan Pazarlama Müdürü Helene Hine, “Günümüzde tüketicinin temize ve yeşile olan güveni azaldı bu sebeple artık bilinçli güzellik bilincine geçiş yaşanıyor. Bu kapsamda, tüketici artık 360 derece görüntü görmek istiyor. Yani artık sadece ürünü satın almak yeterli değil bunun yanında çevre ve insan sağlığı dostu olması bekleniyor. Bu bilincin sonucunda da sürdürülebilir ambalaj kullanımı sektörde talebi ciddi bir artışa yöneltiyor. Pandemi sürecinde yapılan araştırmalara göre sürdürülebilir ürünlere ve kaynaklara daha fazla ilgi gösterilmeye başlandığı ortaya çıktı. Süreç ile birlikte, sürdürülebilirlik yalnızca marka mottosu olmak yerine gerçek sürdürülebilir faaliyetlere yönlendirdi” diye konuştu.
Kongre kapsamında, uluslararası paralel konuşmalar, kozmetik müzesi sergisinin yanı sıra kendi krem ve parfümünü oluşturma imkanı sunan uygılamalara yer verildi. Katılımcılar kendi istekleri doğrultusunda kendi esanslarını ortaya çıkarırken ketifli dakikalar yaşama şansı buldu.
7 MİLYAR DOZ AŞI UYGULAMASI
COVID-19 pandemisinde güncel durumlar hakkında konuşma yapan Prof. Dr. Murat Akova, “Güncel raporlar doğrultusunda tüm dünya genelinde şu an itibarıyla 7 buçuk milyar doz civarında aşı uygulanmış durumda. Son 28 günden itibaren en fazla olgu sayısı ABD’de Avrupa’da özellikle Hollanda ve Almanya Bölgesi’nde ciddi sayılarında önemli ölçüde arttış var. Sıralamayı İngiltere takip ederken Türkiye bu sıralamada 5. sırada yer alıyor. Covid-19 aşılaması açısından dünya nüfusunun yarıdan biraz falasının en az bir doz aşılandığı görülüyor. Ancak dünyada büyük bir aşı dağılımı adaletsizliği de yaşanıyor. Örneğin, düşük gelirli ülkelerde nüfusun sadece yüzde 5,5’ine en az bir doz aşı yapılmış durumda kaldı ki bir doz aşının koruyucu olmadığı herkes tarafından biliniyor” diye konuştu.