Dolar 37,9772
Euro 41,6773
Altın 3.708,46
BİST 9.379,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 13°C
Pts 9°C
Sal 9°C

İtalyanlara Türk işi Fikri Mülkiyet sunumu

İtalyanlara Türk işi Fikri Mülkiyet sunumu
30 Ocak 2021 00:13
461
A+
A-

İtalya’daki tüm hizmet ve üretim şirketlerinin çatı kuruluşu olan Confindustria  Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi katkılarıyla “Türkiye’de Fikri Mülkiyet ve Patentlerin Korunması” Webinar’ı yapıldı.

 TÜRKPATENT Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Uluslararası Patent Birliği (UPB) Başkanı Erdem Kaya, TÜSİAD Ar-Ge ve Fikri Haklar Çalışma Grubu Başkanı Devrim Özaydın’ın da konuşmacı olarak yer aldığı webinara çok sayıda kişi katıldı. Webinarda ülkemizin Fikri Mülkiyet Ekosistemi özellikle yenilenebilir enerji ve ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojileri) alanları özelinde ele alındı.

Moderatörlüğünü Confindustria Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Letizia Pizzi’nin yaptığı etkinlik, Cumhurbaşkalığı Yatırım Ofisi Koordinatörü Yasemin Esenlik’in açılış konuşması ile başladı. Açılış konuşmasının ardından Türkiye Sınai Mülkiyet alanındaki son gelişmeleri paylaşan TÜRKPATENT Başkanı Habip Asan, ilgili güncel istatistikleri de katılımcılara aktardı. Uluslararası Patent Birliği (UPB) Başkanı Erdem Kaya da konuşmasında Türkiye’deki patente dayalı kurumlar vergisi istisnası uygulamasının detaylarını ele aldı. Sınai mülkiyetin stratejik olarak önemine değinen Kaya, Türkiye’de sınai mülkiyetle alakalı diğer teşvik ve desteklerden de bahsetti.

Etkinliğin devamında Türkiye Cumhuriyeti Yatırım Ofisi Başkanlığı Ülke Danışmanı Gino Costa,  Türkiye’deki inovasyon sistemini, TÜSİAD Fikri Haklar ve Ar-Ge Çalışma Grubu Başkanı Devrim Özaydın ise patent ve Ar-Ge alanında işbirliği fırsatlarına vurgu yaptı. İtalyan Ticaret Ajansı İstanbul Ofisi Sahtecilikle Mücadele ve Ticaret Engelleri Masası Başkanı Meryem İpeklioğlu da sınai mülkiyet kaynaklı ihtilafların ülkemizin hukuk sisteminde nasıl çözüme kavuşturulduğunu ana hatlarıyla katılımcılarla paylaştı. Webinar soru-cevap oturumu ile sona erdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.