HSBC Türkiye’den ‘İklim Eylemi’ desteği
HSBC Türkiye’nin ‘Sürdürülebilir Büyüme Programı’ kapsamında bu yıl, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan ‘İklim Eylemi’ne yönelik çalışan start-up şirketler desteklenecek.
HSBC Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınma ve büyümeye katkı sağlamak amacıyla sosyal fayda sağlayan start-uplara yönelik geçtiğimiz yıl hayata geçirdiği ‘Sürdürülebilir Büyüme Programı’ devam ediyor. Bu yıl, WWF-Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) ve Hackquarters iş birliğiyle yürütülen program, Birleşmiş Milletler’in Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan İklim Eylemi kapsamında çözüm ve teknolojiler üreten start-up’ları destekleyecek. Program kapsamında 5 start-up 6 aylık hızlandırma programına dahil olacak.
Program ile ‘İklim Eylemi’ne yönelik teknoloji ve çözümlerin desteklenmesi, sosyal fayda odaklı start-up’ların sürdürülebilir iş modellerini büyütmesi ve Türkiye’de start-up şirketler, girişimciler, mentorlar ve yatırımcılardan oluşan güçlü bir ekosistem inşa edilmesine destek olunması amaçlanıyor.
START-UP’LARA TAM DESTEK
Program ile iklim değişikliği ile mücadeleye yönelik çözümler üreten start-up şirketleri destekleyeceklerini belirten HSBC Türkiye Kurumsal İletişim Grup Başkanı Pınar Türker Fadıllıoğlu, “İklim değişikliği ve etkileri ile mücadele, dünyada değişimin hızını artıracak yeni ve radikal çözümler sunulmasını gerektiriyor. Yağışsız geçen günler, barajlardaki su seviyesindeki hızlı düşüş ve göllerdeki kuruma ülkemizde de iklim değişikliğinin yarattığı olumsuz etkileri gözler önüne seriyor ve iklim değişikliği ile mücade için hızlı ve etkin aksiyonların önemini ortaya çıkarıyor. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiğimiz ‘Sürdürülebilir Büyüme Programı’ ile iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik teknoloji ve çözümlerin desteklenmesini sağlarken, start-up’ların da yarattıkları fayda açısından etkilerinin genişlemesini ve sürdürülebilir iş modellerini büyütmelerini hedefliyoruz” dedi.
Odağında eğitim, çevre ve girişimcilik olan sürdürülebilirlik projelerini önceliklendirdiklerini söyleyen Fadıllıoğlu “Sürdürülebilir bir gelecek için ekonomik büyümenin yanı sıra eğitim alanında fırsat eşitliğinin, girişimcilik alanında sürdürülebilir iş modellerinin büyümesinin desteklenmesinin, çevre alanında ise düşük karbonlu ekonomiye dönüşüm için gerekli finansman ve yatırımın sağlanması ile birlikte çevre bilincinin geliştirilmesinin önemine inanıyoruz. Bu kapsamda, odağında eğitim, çevre ve girişimcilik olan sürdürülebilirlik projelerine hem yerel ve global kaynaklarımızdan fon sağlamaya hem de çalışanlarımızın gönüllü katılımı ile bu projeleri desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
SON BAŞVURU 8 ŞUBAT’TA
Program kapsamında, farklı alanlarda uzman 20 kişiden oluşan bir mentor ekibi, işletme modeli, ürün geliştirme, pazarlama, yatırımcı ilişkileri, iş geliştirme, iletişim stratejileri, markalaşma, tasarım, patent, hukuk ve grafik tasarım gibi alanlarda programa katılmaya hak kazanan 5 start-up şirketi 6 ay boyunca sürekli destekleyecek. Start-up’lar programdan mezun olduklarında prototiplendirme ve ürün lansmanı, global bir etki yaratma, ağ oluşturma (networking), büyüme ve satış alanlarında çok kapsamlı bir eğitimden geçmiş olacaklar. Programa 8 Şubat 2021 tarihine kadar https://