Dolar 34,5564
Euro 36,3052
Altın 2.998,23
BİST 9.390,67
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Kar Yağışlı
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cts 7°C
Paz 8°C
Pts 7°C
Sal 10°C

Haliç çamurdan arınacak

Haliç çamurdan arınacak
16 Mayıs 2020 21:12
467
A+
A-

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sokağa çıkma yasağında, kurum hizmetlerini yerinde inceledi.

Haliç’in çamurunu “susuzlaştırarak” taşıyacak Eyüpsultan’daki tesiste incelemelerde bulunan İmamoğlu, “Bu süreç, Haliç’in sürdürülebilir bir biçimde temizlenmesini sağlamış olacak. Haliç, bir bebek gibi bakılması gereken, İstanbul’un en özel ve güzel alanlarından biri. Dünyanın, ‘Altın Boynuz’ diye tanımladığı, değerli bir coğrafya. Bugün, çevreyi koruyan ama aynı zamanda sürdürülebilir bir işlem olarak Haliç’in daimi bir hizmete kavuşmasının günündeyiz” dedi. İmamoğlu, yaklaşık 30 yıldır suyu akmayan Sultanahmet’teki tarihi 3. Ahmet Çeşmesi’ni de vatandaşların kullanımına açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyük İstanbul Otogarı ve Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi’ndeki Kiptaş Van Blokları’ndaki incelemelerinin ardından Eyüpsultan’a geçti. Gümüşsuyu Mahallesi’ndeki İSKİ Dip Çamuru Susuzlaştırma Tesisi’nde incelemelerde bulunan İmamoğlu, çalışmalarla ilgili İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ve İSTAÇ Genel Müdürü Mustafa Canlı’dan bilgi aldı. Haliç’te yapılan çalışmaları İmamoğlu’na örnekler üzerinden anlatan yetkililer, dip taraması sırasında balık yuvalarının zarar görmesinin önüne geçtiklerini belirtti.

“Dregder” diye tabir edilen dip tarama gemisinin suya indirilişini izleyen İmamoğlu, inceleme gezisini, şu sözlerle değerlendirdi: “4 yılda 280 bin ton çamur çıkarılacak. Şu anda öngörülen, haritada gördüğümüz kadarıyla, Haliç Köprüsü’ne kadar uzanan çamur birikintisinin, neredeyse yüzde 70-75’ini çözmüş olacağız. Bu, devam edecek. 4 yıllık hizmet döneminde biz bunu tasarlıyoruz ama bu devam edecek. Bir de burada, çift vardiya ile bunu daha da artırabilme imkanı üzerine İSTAÇ çalışıyor. Sistematik, sürdürülebilir ve teknolojinin yerli olması da güzel. İçerideki özellikle ayrıştırma süreçleri. Mekanik kısmının da burada büyük oranda tamamlayıcısı yerli firma. Böyle bir dayanışmayla işin çözümlenmesi de bizim için gurur verici. Geçmişten bugüne emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.