Dolar 34,5300
Euro 36,1696
Altın 2.967,02
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 8°C
Pts 8°C

Gıdada pandemi sonrası yol haritası tartışıldı

Gıdada pandemi sonrası yol haritası tartışıldı
21 Haziran 2020 19:36
338
A+
A-

BTB Başkanı Özer Matlı, gıda ve içecek sanayi firmalarının sorunlarını tek tek dinledi.

Bursa Ticaret Borsası (Bursa TB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Gıda Sanayi Meclis Başkanı Necdet Buzbaş ve TOBB İçecek Sanayi Meclis Başkanı Feyhan Yaşar ile birlikte, Türkiye`nin önde gelen gıda ve içecek sanayi firmalarının sorunlarını dinledi.

Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantı gündeminde, COVID-19 sonrası gıda ve içecek sanayi meclislerinin stratejileri ve içinde bulunulan sürecinin sektöre yansımaları yer aldı. Türkiye’de gıda ve içecek sanayisinin, bünyesinde bulunduğu Ar-Ge merkezleri, coğrafi işaretli ürünleri ve uluslararası markalarıyla bugün, ülke ekonomisine en çok katkı sağlayan sektörlerin başında geldiğini belirten TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Matlı, “Sanılanın aksine, bu sektörlerimiz de pandemiden olumsuz etkilenmiştir. Turizm sektörünün durumu ve zorunlu olarak kapanan işyerleri, özellikle talep yönünde ciddi bir düşüşe neden oldu. Sektörlerimiz bu süreçte, restoranların kapanmasıyla birlikte üretim kapasitelerini ciddi oranda azaltmak zorunda kaldı. Bizim amacımız bu süreci en az hasarla atlatıp, elimizdekini korumak olmalı” dedi.

NORMALLEŞME SÜRECİNE ADAPTASYON GEREKLİ

Süreçte önceliğin pandemiden çıkış olduğunu dile getiren Özer Matlı, “Artık normalleşme sürecini konuşmamız gerekiyor. Sağlık alanında tüm dünyaya örnek olan ülkemiz, kademeli olarak normalleşme sürecini yürütüyor. Bundan dolayı 1 Haziran itibariyle de başta hizmet sektörü olmak üzere normalleşme süreci kademeli olarak başlatıldı. Hem iç talebin canlandırılmasına hem de sağlık kurallarından ödün vermeden işbaşı yapılabilmesine yönelik bir dizi önlem alındı. Özellikle normalleşme süreciyle birlikte işbaşı yapacak sektörlere yönelik kural ve rehberleri, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulumuz ile birlikte belirliyoruz. Perakende sektöründen iklimlendirme sistemlerine, şehirlerarası yolcu taşımacılığından otomobil üretimine kadar, birçok alanda sektör meclislerimizin hazırladığı kurallar yayımlandı” diye konuştu.

TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMALIYIZ

Pandeminin henüz bitmediğini hatırlatan ve uyarılarda bulunan Matlı, “Her bir üretim tesisinin bu rehberleri baz alarak, sosyal mesafe kurallarını gözetmesi, kendi kurallarını koyması ve uygulaması bu süreçte çok büyük önem arz ediyor. Bu yüzden, tedbiri elden bırakmadan çalışmaya devam etmemiz gerektiğini özellikle vurgulamak istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.