Genetik bilime ‘doğa’l gözlem
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri online eğitimlerde genetik bilimini inceledi.
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, güçlü bir akademik altyapıya sahip olan e-doğa uzaktan eğitim platformuyla çok yönlü eğitim programlarını öğrencileriyle buluştururken; öğretmen hizmet içi eğitim programlarını da online uyguluyor. “Genetik Bilimine Giriş Dersi Deney Kitleri ve Uygulamaları” online eğitimi, Türkiye genelinden Doğa Koleji Biyoloji öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, proje modelli eğitim anlayışıyla lise yıllarında bilimsel süreç becerileri kazanarak genç yaşta bilim ve teknoloji üretiyor. Saygın ulusal, uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarında başarı ve dereceler elde eden öğrenciler, merak eden, sorgulayan, araştıran, problem çözen, topluma ve dünyaya katkı sağlayan nesiller olarak yetişiyor.
Moleküler Biyoloji ve Genetik alanlarıyla ilgili birçok önemli deney çalışmasını öğrencileriyle buluşturan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, “Genetik Bilimine Giriş” dersinde eğitim materyali olarak kullanılacak kitlerin uygulamalarını konu alan online eğitimi, Biyoloji öğretmenleri ile gerçekleştirdi.
“ÖĞRENCİLERİMİZ GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİYLE TANIŞIYOR”
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Fen ve Teknoloji Liselerimize özgü bir fark dersi olan ‘Genetik Bilimine Giriş’ dersiyle, öğrencilerimizi Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında geleceğin teknolojileriyle tanıştırmayı ve küresel düzeyde araştırmalar yapabilen genç bilim insanları olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
“MODERN GENETİK BİLİMİNİ DENEYİMLİYORLAR”
Genetik Bilimine Giriş dersinin önemli bir kısmının deney ve uygulamalardan oluştuğunu ifade eden Genel Müdür Ali Rıza Lüle, “Lise çağlarından itibaren genetik bilimiyle ilgili deney ve araştırma yapan öğrencilerimiz, bilim ve teknolojinin ulaşılabilir ve uygulanabilir olduğunu yaşayarak öğreniyor. DNA Saflaştırma, Mutasyonlar ve Protein Sentezi, DNA çipi teknolojisi, Nano ilaçlar, DNA Dedektifi gibi kitlerle uygulamalar yapan öğrencilerimiz erken yaşta modern genetik bilimini deneyimliyor” şeklinde konuştu.