Dolar 37,9437
Euro 41,0719
Altın 3.833,06
BİST 9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 14°C
Yağmurlu
Bursa
14°C
Yağmurlu
Çar 15°C
Per 16°C
Cum 16°C
Cts 18°C

Gastronomi Tırı Mudanya lezzetlerini tanıttı

Gastronomi Tırı Mudanya lezzetlerini tanıttı
2 Eylül 2024 12:14
127
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi Gastronomi Tırı’nın yeni durağı Mudanya oldu. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç ile Bursalı şefler “Girit Usulü Etli Enginar” yemeği yaparak, Bursa’nın ve Mudanya’nın lezzetlerini tanıttı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Parkı’nda gerçekleştirilecek olan 3. Bursa Gastronomi Festivali öncesinde, Bursa’nın lezzetlerini tanıtmak ve Bursalıları festivale davet etmek amacıyla gezen Gastronomi TIR’ı, Mudanyalılar ile buluştu. Mütareke Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Baran Güneş, Kültür A.Ş. Genel Müdürü Yankı İçöz ve Mudanya Belediye Meclis Üyeleri’nin yanı sıra çok sayıda Mudanyalı katıldı.

Dalgıç, eşi Müge Dalgıç ve Bursalı şefler Barış Uysal, Recep Kantar, Kerem Kurubacak tarafından hazırlanan “Girit Usulü Etli Enginar” yemeği ile Bursa ve Mudanya’nın lezzetleri hakkında önemli bilgiler verildi.

“Lezzetleri gelecek nesillere taşımak istiyoruz”

Dalgıç, Bursa ve ilçelerine özgü lezzetlerin tanıtımının önemine vurgu yaparak, “Bursa’ya gelen farklı kültürler, gelenek ve göreneklerinin yanı sıra yemek kültürlerini de getirdiler. Bu lezzetleri gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere taşımak istiyoruz” dedi. Mudanya’da mübadele ve Girit kültürünün yoğun olduğuna dikkat çeken Dalgıç, “Mudanya’nın lezzetlerini tanıtmak için çeşitli projeler üzerinde çalışıyoruz. Hem Bursa’yı hem de Mudanya’yı gastronomi turizmi ile daha ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz. Bu amaçla Gastronomi Festivali’ni büyük bir önemle destekliyorum. Ayrıca, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Barış Şef ile yemek yapmak da güzel bir tesadüf oldu. Katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor, tüm halkımızı bu festivale davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Etkinlikte, Mudanya’da faaliyet gösteren mübadele dernekleri ile Alevi Kültür Derneği, Girit ve Anadolu yörelerine ait lezzetleri kurdukları stantlarda sergiledi.

Söyleşi ve konser renk kattı

Tanıtım günleri kapsamında, Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Diploması Araştırmaları Derneği (DARD) Başkanı Prof. Dr. Barış Özdal ile Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Fatih Elmas’ın katılımıyla ‘Tarihsel ve Felsefi Bağlamda Barış’ konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Ayrıca, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Bölümü tarafından verilen konser etkinliğe renk kattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.