Dolar 37,9568
Euro 42,0073
Altın 3.796,58
BİST 9.484,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
18°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 20°C
Paz 14°C
Pts 9°C

COVID-19 tespitinde PCR testini rafa kaldırtacak buluş

COVID-19 tespitinde PCR testini rafa kaldırtacak buluş
7 Ağustos 2021 14:35
465
A+
A-

Harvard Üniversitesi ve MIT’den araştırmacılar 1 saat içerisinde tükürükten kovid-19’u ve hangi varyantı olduğunu tespit eden yeni bir test geliştirdi.

2 yıldır dünyayı esir alana koronavirüsle mücadelede hız ve daha detaylı bilgi sağlayan yeni bir gelişmeye imza atıldı.

Harvard Üniversitesi ve MIT araştırmacıları yeni bir test geliştirdiklerini duyurdu. Bu testi öncekilerden ayıran en önemli özellik sadece tükürükten sonuca ulaşabilmesi.

Kişinin tükürüğüne bakarak 1 saat içerisinde kovid-19 olup olmadığını ve hve varsa hangi varyant olduğunu tespit edebilen teste miSHERLOCK adı verildi. 6 dolar fiyat biçilen testin birçok varyantı tespit edebildiği belirtiliyor.

Testin ucuz ve hızlı olması, aynı zamanda daha çok bilgi sağlaması nedeniyle PCR testlerinin yerini alabileceği belirtiliyor. Testin güvenilirliğinin yüzde 95 olduğu açıklandı. Var olan testlerde özellikle virüsün hangi varyanta ait olduğunu tespit edilmesi uzun süre alabiliyor.

Testin geliştiricilerinden Xiao Tan amaçlarının başka hiçbir ekipman gerektirmeyecek şekilde teşhis koymayı kolaylaştırmak olduğunu belirtiyor. CRISPR teknolojisi kanser türlerine neden olan HP virüsünün tespiti için kullanılıyordu. Ancak bu  teknoloji üzerinde halen tartışmalar devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.