Dolar 37,9518
Euro 41,0524
Altın 3.812,37
BİST 9.659,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 18°C
Yağmurlu
Bursa
18°C
Yağmurlu
Sal 14°C
Çar 16°C
Per 16°C
Cum 16°C

BUÜ Hastanesine yeni laboratuvar

BUÜ Hastanesine yeni laboratuvar
7 Mart 2025 10:56
64
A+
A-

Bilimsel çalışmalara katkı sağlamak ve öğrencileri geleceğin tedavi yöntemlerine hazırlamak amacıyla yatırımlarına devam eden Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yönetimi, hastaneye modern donanımlı bir laboratuvar daha kazandırdı.

BUÜ Hastanesi bünyesinde açılan Mikrocerrahi ve Temel Laparoskopik Eğitim Laboratuvarı, ileri teknolojiyle donatılarak öğrencilere ve sağlık çalışanlarına eğitim imkânı sunacak. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer Çiftci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Halil Sağlam, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Şahin Arslan, Prof. Dr. Ekrem Kaya, Doç. Dr. Kazım Şenol ve birçok akademik ve idari personel katıldı.

Eğitim ve Hizmet Kalitesi Artıyor

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, laboratuvarın eğitim ve klinik hizmet kalitesine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, “Bu projeye finansal destek sunan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 50. yılına giren üniversitemizde eğitim kalitesini ve klinik hizmet seviyesini artırmak için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” dedi.

Asistanlara Uygulamalı Eğitim

Cerrahi Tıp Bilimleri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ekrem Kaya, laboratuvarda özellikle damar cerrahisi alanında asistanlara uygulamalı eğitimler verileceğini belirtti. Fakültenin diğer anabilim dallarının da periyodik kurslara katılabileceğini vurgulayan Prof. Dr. Kaya, “Son yıllarda kapalı ameliyatlar yaygınlaştı ve ilerleyen dönemde açık ameliyatların yerini tamamen alabilir. Bu süreçte, asistanlarımızın kamera aracılığıyla ekrana bakarak ameliyat yapmaya alışmaları için maket üzerinde eğitim alması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Program, kurdele kesimi ve Doç. Dr. Kazım Şenol’un laboratuvar tanıtımının ardından sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.