Dolar 34,4758
Euro 36,2133
Altın 2.961,80
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 7°C
Pts 9°C

BUSİAD, Bursa’nın mirasına sahip çıkacak

BUSİAD, Bursa’nın mirasına sahip çıkacak
16 Ekim 2020 11:53
317
A+
A-

BUSİAD, Bursa’daki Cumhuriyet Dönemi mimari mirasıyla ilgili toplumda bilinç oluşturmak amacıyla UNESCO Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu’nun hazırlayacağı kitaba destek olacak.

Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen UNESCO Dünya Mirası Bursa Fırsatlar ve Sorumluluklar konulu çevrimiçi toplantıda, İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve UNESCO Alan Başkanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Bursa’nın 2200 yıllık geçmişinde pek çok uygarlığın beşiği olduğuna ve her döneme ait eserleri bünyesinde hala koruduğuna işaret ederek, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde Bursa’nın 2014 yılında, Cumalıkızık Köyü, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri ile yer alma süreci hakkında bilgi verdi.

Söz konusu çalışmaların en önemli gerekliliklerinden birinin ‘kurumsal süreklilik’ olduğunun altını çizen Prof. Dr. Dostoğlu “Bursa’da bu kurumsal süreklilik, büyükşehir belediye başkanları değişmesine rağmen çok başarılı bir şekilde korundu. Gerçekten de Bursa’nın başarısıdır. Kültürel mirasa sahip çıkan belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Cumhuriyet Dönemi’ne de ait pek çok eserin Bursa’da bulunduğunu hatırlatan Prof. Dr. Dostoğlu, “Bunların hepsi Bursa için büyük bir fırsat, ancak bunlara sahip çıkmamız lazım, bunun için de kentteki herkesin sorumlulukları var. Anıtkabir’in mimarlarından Emin Onat’ın mesela Bursa’da 3 eseri bulunuyor. Çağdaş mimarlık örneklerini görebileceğimiz bir kitabın eksik olduğunu düşünüyorum. Bu kente gelen turistleri nasıl çekebiliyorsak, o şekilde çekelim dedi.

BUSİAD Başkanı Ergun Hadi Türkay, söz konusu kitaba destek olacaklarını açıklarken, UNESCO Bursa Alan Başkanı Prof. Dr. Dostoğlu ve tüm ekibe, kent için yaptıkları uzun soluklu emek ve sabır gerektiren çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Dostoğlu, sunumunun sonunda, yıkılan Merkez Bankası binasının olduğu Çarşıbaşı’nın yeniden yapılandırılmasıyla ilgili ulusal mimarlık yarışması açıldığını ve başvuruların 25 Aralık 2020 tarihine kadar süreceğini de duyurdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.