Bursa’nın Nilüfer ilçesi gayrimenkul piyasasının gözdesi oldu
Bursa gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Gayrimenkul Değerleme şirketi TSKB, yeni trendleri ve tercihlerde öne çıkan ilçeleri araştırdı. Araştırmaya göre; kentsel dönüşüm projelerinin artması, altyapı yatırımları ve pandemide değişen tüketici tercihleri sebebiyle, tercih edilme oranı Nilüfer’de arttı.
BURSA (İGFA) – TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin Bursa gayrimenkul piyasasındaki hareketlilikleri ve değişen trendlerini analiz etti.
Araştırmaya göre Bursa’nın son 5 yıl içindeki yapısal dönüşümü, altyapı yatırımları ve gayrimenkul tercihlerindeki değişimler, Nilüfer ilçesini ön plana çıkardı. İstanbul- izmir Otobanı, yeni devlet hastanesi yapımı, kentsel dönüşüm projeleri, Nilüfer Odunluk Mahallesi Ticaret Merkezi ve pandemide değişen tercihler, Nilüfer ilçesinin cazibesini artırarak, yatırımları ve tercihleri bölgeye çevirdi. Sanayi bölgelerine olan yakınlığı, müstakil parsellerdeki yapı stoğu, 1+1 veya 2+1 eşyalı alternatifleri ve çeşitli konut stokları ile sanayi çalışanlarının da tercih ettiği bölge haline gelen Nilüfer, pandemi sürecinde de en çok gayrimenkul satışının yapıldığı ilçelerin başında yer aldı.
TSKB Gayrimenkul Değerleme Bursa Şube Yöneticisi Miray Beğendi Solak, bu gerekçelerin, bölgedeki yapılaşmanın ihtiyaçlara ve tercihlere göre birbirini destekleyerek ve trendleri takip ederek ilerlemesine imkan tanıdığını açıkladı.
Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde tercih edilebilirliğin daha çok ekonomik imkanlara ve Nilüfer ilçesine yakın olan mahallelerde konum avantajından kaynaklı öne çıktığını ifade eden Solak, sosyal alanlarda sahip olunan çeşitlilik ve aktivite imkanlarının da tercih edilme kriterlerinde ön plana çıktığını söyledi.
“MUDANYA VE GEMLİK İLÇELERİ YAZLIKTAN ÇIKTI”
Mudanya ilçesinde tamamlanan konut projelerinin ilçenin deniz kıyısında olma avantajı ile birleştiğini, Nilüfer’in kent merkezi haline gelmesiyle de Mudanya’ya bağlı Güzelyalı ve Halitpaşa mahallelerinin Bursalılar için merkeze uzak olma algısından sıyrıldığını belirten Solak, Mudanya’ya bağlı bu mahallelerin Gemlik’e bağlı, Kumla, Narlı, Kurşunlu gibi yoğunlukla yaz sezonunda kullanılan yazlık mahalleler olarak anılmaktan çıktıklarını dile getirdi.
Pandeminin başlamasıyla birlikte evde geçirilen tercihli veya zorunlu zamanların artmasıyla evle ilgili ihtiyaçların, kullanım çeşitliliğinin ve temel ihtiyaçlara olan mesafe anlayışlarının değiştiğini söyleyen Solak, Bursa’da da genel eğilime paralel olarak kalabalıktan, dolayısıyla merkez ilçelerden uzak, nüfus yoğunluğunun daha az, doğa ile baş başa kalabilme imkanının daha çok olduğu ilçelerde tercihlerin artış gösterdiğini söyledi. Solak, kırsal alanlara da daha yakın olan İznik, Karacabey gibi ilçelerin yanı sıra merkez ilçelerde de imar planı dışında kalan arazilere taleplerin de arttığını kaydetti.