Dolar 34,1104
Euro 38,0738
Altın 2.858,57
BİST 9.910,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Yağmurlu
Bursa
22°C
Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Bursalı Homefoni’den ev tekstilinde yepyeni senfoni

Bursalı Homefoni’den ev tekstilinde yepyeni senfoni
11 Eylül 2020 11:48
569
A+
A-

Beyceli Grup ortaklarından Erkan Bekiç, tamamen Bursalı bir e-ticaret sitesini hizmete açtıklarını söylerken, “Homefoni.com, sadece şehrimize değil ülkemize katma değer sağlayacak” diye konuştu.

Beyceli Tekstil olarak iş hayatına babası Hüseyin Bekiç’in 1978’de attığı adımla girdiklerini hatırlatan Erkan Bekiç, firmalarının adının Orhaneli ve Keles’in eski adı Beyceli’den esinlenildiğini dile getirdi.

USTA ŞÜKRÜ ŞANKAYA

BTSO’nun eski üyelerinden olduklarını vurgulayan Erkan Bekiç, babası Hüseyin Bekiç’in tekstile merhum tanınmış iş insanı Şükrü Şankaya’nın yanında çırak olduğunu başladığını kaydederken, “Eğitmeni ve hocası O’dur. Kendisinin verdiği destek ve sağladığı imkanlarla iş hayatına atılmış babam. Çorap ve çamaşırla iş hayatına atılıyor. İşgör markasıyla okul yakaları yapıyor. Oradan da bebe çeyizine geçiyor. 6’lı alt açma setinin çizimini annem yaptı, mucidi odur. 1995-1996’dan beri ev tekstiline devam ediyoruz. Koli ihtiyaçlarımızı zor karşıladığımız için 2013’te de atölye açtık. Ayda 200-250 ton oluklu koli üretiyoruz” dedi. Pandemiyle beraber maske işine de girdiklerini vurgulayan Bekiç, maskede kullanılan kumaşı ev tekstilinde hale hazırda kullandıklarını, günde 100 bin adet üretim yaptıklarını sözlerine ekledi.

SABIRSIZLIK HATA YAPTIRDI

Son olarak e-ticaret sektöründe de faaliyet gösterdiklerini açıklayan Erkan Bekiç, “ Aslında 2 yıl önce böyle bir deneyim yaşadık. Sabırsızlık yüzünden olmadı. İsimleri kaybetmemiştik. Doğru zamanda işe yeniden başladık” açıklamasını yaptı.

800 YILLIK BURSALI AİLE

Homefoni.com markasıyla yeniden e-ticaret sektörüne giriş yaptıklarını açıklayan Beyceli Tekstil&Ambalaj firmasının ortaklarından Erkan Bekiç, “Sitemizin açılışı yapıldı. Yöneticiliğini Hüsnü Akbeniz yönetecek. Tasarım ve içeriğinden kendisi sorumlu olacak. Emin adımlarla, bu kez sabrederek deyim uygunsa kaplumbağa hızıyla ilerliyoruz.  Homefoni, ev konsepti üzerine bir site olacak. ‘Evde kullanılan her şey’ sloganıyla yola çıktık. İlk etapta sadece ev tekstili olacak. Amacımız ürettiğimiz kendi ürünlerle başarılı olmak. Evde yaşam ürünlerini de ekleyeceğiz. Tamamen bir Bursalı sitesi. Aile olarak 800 yıllık Bursa geçmişimiz var” dedi.

MAĞAZALAR YÜKSEK MALİYETLİ

Birçok firmanın e-ticaret sektörüne adım attığının altını çizen Bekiç, “ Pandemi sürecinde firmalar oturdukları yerden ürünleri doğru reklam ve tanıtımla satabilme ihtimalleri olduğunu gördü.  Mağazalara çok büyük maliyetler ödemeye gerek yok. Coronavirüs pandemisi de bizim de böyle bir adım atmamıza vesile oldu. 5-10 yıl sonra az ve depo tarzı mağazalarla yola çıkabiliriz. Mağazayı da perakende ürün satmak için değil ‘tabelayı asalım, insanlar ismimize aşina olsun’ fikriyle açacağız. Uzun vadeli planları düşünce sabırsızlanıyorum. Sabırsızlanınca da başarısız oluyorum” dedi.

GLOBAL MARKA OLMAK İSTİYORUZ

Global bir marka hedefi olmak da istediklerini vurgulayan Erkan Bekiç, “ Bunun için 10 yılı aşkın bir zaman lazım. Amazon.com’un sahibi Jeffrey Preston Bezos, bu işe kitap satarak başladı. Global marka olması ise çok uzun zaman aldı. Ben o sabırla devam etmek istiyorum.  Sitede en iddialı olduğumuz ürün ev tekstili olacak. Çünkü en iyi bildiğimiz iş o. İnsanların ev tekstili konusunda nelere ihtiyacı olduğunu analiz edebiliyoruz. Modayı çok yakından takip ediyoruz. Ev tekstili de modayı takip etmele alakalıdır. İtalya her tekstil kolunda olduğu gibi ev tekstilinde de liderdir. Bizler kopya çekmiyoruz. Feyz alıyoruz ama kendimize has ürünler ve hatta paketlemeler gerçekleştiriyoruz” dedi.

UCUZCU OLMAK İSTEMİYORUZ

E-ticarette fiyat politikasının önemli olup olmamasını değerlendiren Bekiç, “ Pandemi bize e-ticaretteki fiyat politikasıyla ilgili de ışık tuttu. Özellikle maske satışlarında bu belli oldu. 50 maskenin 13 TL’ye de 45 TL’ye de satıldığını gördüm. 45 liraya satılan maskenin 900 sipariş aldığını gördüm. Müşteri memnuniyeti fiyattan daha çok seviyor.   Kalıcı olmak istiyorsak ucuz fiyat değil, müşterinin düşünce ve isteklerine hitap etmek gerekiyor. Ucuzcu olmak istemiyoruz. Ucuzumuz bile diğer ucuzlardan ucuz olmayacak. Para kazanmak değil başarılı olmak istiyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.