Dolar 34,6093
Euro 36,3151
Altın 2.925,95
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Az Bulutlu
Bursa
8°C
Az Bulutlu
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 15°C

Bursa’da teknik personele ‘zirai mücadele aletlerinin doğru kullanımı’ eğitimi

Bursa’da teknik personele ‘zirai mücadele aletlerinin doğru kullanımı’ eğitimi
19 Temmuz 2023 18:58
213
A+
A-

Bursa’da il ve ilçe Tarım ve Orman müdürlüklerinde görevli teknik personellere, zirai mücadele aletlerinin doğru kullanımı ve kalibrasyonu eğitimi düzenlendi.

BURSA (İGFA) – Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, Tarladan Sofraya Güvenli Gıda ilkesi dâhilinde Hasat Öncesi Pestisit Kontrolleri ve Kalıntı ile Mücadele Eylem Planı faaliyetleri ile sağlıklı ürün elde edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de görevli teknik personellere yönelik hasat öncesi tarımsal ürünler zirai mücadele aletlerinin doğru kullanımı ve kalibrasyonu eğitimi verildi. Teorik eğitimin ardından teknik persenoller bilgilerini uygulamalı olarak bahçede denedi ve ilaçlama yaptı.

Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde gerçekleşen eğitime İl Müdürü Hamit Aygül de katıldı.

Müdür Aygül, Bursa’nın iklim, toprak koşulları ve tarımsal üretim potansiyeli ile ülkemizin tarımsal üretimde ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Bursa’nın meyve ve sebze üretim çeşidi ile de önemli tarımsal üretici ve ihracatçı konumunda olduğunu vurgulayan Aygül, ”Hem iç pazara hem de dış pazara sunulan ürünlerin pestisit kalıntısı yönünden mevzuatın gerektirdiği asgari şartları taşıması gerekmektedir. Bu üretici, üretim aşamaları, nihai tüketiciye sunum ve kontrol süreçlerinin zamanında ve doğru olarak yönetilmesi ile mümkündür. Bunun için pestisit kalıntı denetimi ve üretici bilgilendirilmesi birlikte uygulanmalıdır.” dedi.

Eğitimde, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığından Harun Reşit Beşer ile Bornova Zirai Mücadele Araştırma Enstitüsü Konu Uzmanı ve Müdür Yardımcısı Dr. Öncül Caner ilgili konular hakkında sunum yaptı. Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan ve Hasat öncesi Konu sorumlusu Uğur Ekmekçi de katılımcılara bilgi verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.