Dolar 34,5730
Euro 36,3193
Altın 2.920,20
BİST 9.659,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Az Bulutlu
Bursa
8°C
Az Bulutlu
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 16°C

Bursa Yenişehir’de Eğitim-Sen’den ‘mesleki’ açıklama

Bursa Yenişehir’de Eğitim-Sen’den ‘mesleki’ açıklama
13 Eylül 2022 12:59
109
A+
A-

Bursa’da Eğitim Sen Yenişehir İlçe Temsilciliği, Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yaptığı açıklamada, gerçek bir meslek kanunu istediklerini söyledi.

Gürhan ADANA / Yenişehir Memleket (BURSA İGFA) – Bursa’nın Yenişehir ilçesinde Eğitim-Sen’e bağlı üyeler Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki açıklamayı Eğitim-Sen Yenişehir İlçe Temsilcisi Şafak Ayhan okudu.

Öğretmenlerin iradesi dışında, temel sorunlarını ve taleplerini dikkate almadan hazırlandığını öne süren Ayhan, “Öğretmenlik Meslek Kanunu, farklı branşlarda olsalar da aynı okulda ve aynı sınıfta öğrencilerine emek veren öğretmenleri, farklı kariyerlere ayrıştırarak ve bu yapay ayrıştırmaya göre farklı maaş uygulamasını meşrulaştırmaya çalışarak öğretmenler arasında eşitsizliğe yol açan bir düzenlemedir” dedi.

Öğretmen emeğini farklı statü ve maaş uygulamasına zorlayan öğretme ve öğrenme koşulları olmadığını vurgulayan Ayhan, “Kariyer basamakları sistemi eğitimin niteliğinde bir artışa yol açmayacak, tersine okulda ve öğretmenler odasında çalışma barışını bozarak eğitimin niteliğini düşürecektir” diye konuştu.

Kanunun, ücretli öğretmen uygulamasına son verilmesi, sözleşmeli öğretmenlerin tüm haklarıyla kadroya geçirilmesi beklenirken, kadrolu öğretmenleri öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen hiyerarşisine tabi tuttuğunu anlatan Ayhan, “Oysa tüm öğretmenlerin asıl beklentisi, güvenceli iştir, eşit işe eşit ücrettir ve mesleki itibardır, saygıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu merkezi yazılı sınavı kaldırarak yerine Adaylık Değerlendirme Komisyonu oluşturmuş ve böylece öğretmenliğe ilk atanmada mülakatın bir benzeri siyasal ayrımcılığa yol açacak keyfi ve baskıcı bir süreci başlatmıştır” diye konuştu.

Kariyer basamakları arasındaki geçiş sınavlarının öğretmenler, veliler ve öğrenciler üzerinde çok olumsuz etkileri ortaya çıkacağını dile getiren Ayhan, “Okulda ‘uzman öğretmenin sınıfı’ ve ‘başöğretmen sınıfı’ oluşacak ve algı düzeyinde eğitim hakkının sağlanmasında eşitsiz uygulamalar ortaya çıkacaktır. Bu süreç öğretmenin mesleki saygınlığını,  okul ve aile arasındaki iletişimi ve çalışma barışını bozacaktır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.