Dolar 34,5266
Euro 36,4900
Altın 2.961,39
BİST 9.119,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 7°C
Pts 9°C

Bursa tekstiline yeni kodlama

Bursa tekstiline yeni kodlama
17 Haziran 2020 23:35
406
A+
A-

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin,  Coronavirüs sonrası tekstil sektörünü anlattı.

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Bursa tekstil ihracatçılarının pandemi sürecini bekleyerek değil, kendisini yeniden kodlayarak, yenilenerek, marka değerini artırmak için çalışarak geçirdiğini söyledi.

Pınar Taşdelen Engin, “Covid-19” sonrası tüm dünya ekonomilerinin ciddi bir panik yaşadığını, ticaretin adeta durma noktasına geldiğini, tıbbi gereçler dışında dünyada alışverişin “yok” denecek hale geldiğini belirtti. Ekonomik daralma sonrası ihracatta yaşanan düşüş nedeniyle tekstil üreticilerinin derhal pozisyon aldığını vurgulayan Taşdelen Engin, bu süreçte Ar-Ge birimlerine normalin 3-4 katı iş düştüğünü kaydetti. Bursa ekonomisinin çatı kuruluşu Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın bu süreçte Bursa iş dünyasının yanında olduğunu, gerekli yönlendirmede bulunduğunu anlatan Taşdelen Engin, BTSO’nun yaşanan ekonomik zorluklar ve talep edilen teşvikler ile ilgili hükümet ile iş dünyası arasında başarılı bir köprü görevi yürüttüğünü söyledi.

ONLINE TOPLANTILAR

Hükümetin, iş dünyasından gelen talepler doğrultusunda önemli adımlar attığını dile getiren Taşdelen Engin, “UTİB olarak biz de bu süreçte bir takım çalışmalar yürüttük. Pandemi nedeniyle online toplantılarla dünyaca ünlü tasarımcıları, iş dünyasının önde gelen isimlerini, tekstil ile ilgili çalışmalar yürüten akademisyenleri üyelerimiz, tasarımcılar ve girişimcilerle buluşturduk” diye konuştu. @utibsosyal Instagram hesabı üzerinden Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Arya Kadın Yatırım Platformu Kurucusu Ahu Büyükkuşoğlu Serter ile “Yaratıcı Çarpışma: Girişimcilik”, tasarımcı Bahar Korçan ile “Tasarım, Covid-19’u asıl yener?” konulu söyleşi gerçekleştirdiklerini anlatan Taşdelen Engin,  “Techxtile Start-Up Challenge Akıl-Fikir Buluşmaları” adıyla Zoom uygulaması üzerinden moderatörlüğünü Ventures & Mentors League CEO’su ve Techxtile Start-Up Challenge Proje Koordinatörü Ufuk Batum’un üstlendiği online toplantıda İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Tekstil Teknolojisi ve Tasarımı Birimi öğretim üyesi Ali Kılıç ile Açık İnovasyon Derneği Başkanı Murat Küçükgirgin’in “Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri” konularında görüş ve tecrübelerini paylaştığını anlattı.

MASKE VE MODA

Bursalı tekstil üreticilerinin girişimcilik ve yenilikçilik ruhuyla salgın sonrası hemen harekete geçtiğini ve koruyucu maske, tek kullanımlık önlük ve benzeri ürünleri üretmeye başladığını belirten Başkan Taşdelen Engin, “Covid-19’un de kendi içinde yeni bir moda anlayışını oluşturacağını düşünüyoruz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi 80 kuruşluk kullan at cinsinden bir maske yerine, antibakteriyel özellikleri olan, yıkanabilen, tasarımı hatta modası olan fonksiyonel maskelere geçiş katma değer yaratacak, fiyatı 3-4 dolarlara çıkaracaktır. Bunu fark eden ve üretime geçen pek çok firmamız var” değerlendirmesinde bulundu. Salgın sonrası her sektörde olduğu gibi tekstilde de yenilenme yaşandığına işaret eden Taşdelen Engin, şöyle devam etti: “Dünyadaki yeni ekonomik düzende geçmiş alışkanlıklarla iş yapmak, ihracat gerçekleştirmek gerçekçi olmaz. Mutlaka yenilenmeli, gelecek vizyonumuzu değiştirmeliyiz. Yenilenmeye açık olmalı ve belki de kendimizi yeniden kodlamalıyız. Aksi halde bugüne kadar elde ettiğimiz kazanımlar boşa gider.” Pınar Taşdelen Engin, pandemi sürecinde sosyal sorumluluk projelerine de destek verdiklerini, sağlık çalışanlarının ihtiyacı olan cerrahi maske, siperlik ve diğer ürünlerin imalatı ve temini konusunda da üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.