Bursa Teknik Üniversitesi bu yıl pupa yelken
Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, yeni bölümleri olan Denizcilik Fakültesi’ne bu yıl ilk kez öğrenci alacaklarını ifade ederken, “Bursa’nın adını denizciliğin stratejik alanlarında da gündeme taşıyacağız” açıklamasında bulundu.
Mehmet ÇETİNKAYA( Bursa İnternet Gazetesi-BİG) Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasına sayılı günler kalan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, yeni bir üniversite olduklarından dolayı henüz tüm bölümlerde mezun vermeye başlamadıklarını, ayrıca yeni bölümlerde açtıkları için öğrenci sayılarının belli bir ivme ile artmaya devam ettiğini söyledi. “ Yakın zamanda öğrenci sayısında grafik düz platoya ulaşacak ve sayımızı maksimum 15 bin öğrenci de tutmak kararındayız” diyen Karademir, ayrıca lisansüstü öğrenci sayısını da toplam mevcudun yüzde 35’ine çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti.
Bu sene 2 yeni bölüme öğrenci aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Arif Karademir, “Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Bölümü’ne 40 öğrenci, Fizik Bölümü’ne ise 20 öğrenci alacağız. Denizcilik Fakültemizi aktif ediyoruz ve açtığımız bölüm Türkiye’de 6’ncısı açılan çok stratejik bir bölüm. 120 kilometre sahili, güçlü lojistik ekosistemi ve kuvvetli stratejik firmaları olan bir şehirde özellikle denizcilik konusunda eğitim yatırımlarının gecikmesini sorgulamak gerekiyor. Bursa’mızın, denizcilik sektöründe de hak ettiği noktaya gelmesinde Denizcilik Fakültemiz ciddi katkı verecektir” dedi.
TEKNOFEST BURSA’YA GELİYOR
Bu yıl toplamda 7 bin 500 öğrencileri bulunduğunu hatırlatan Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, “ Yeni kayıtlarla bu sayı 10 bine ulaşacak. Yüksek lisans öğrencisi sayımız mevcut rakamın yüzde 25’ini teşkil ediyor. Bizim amacımız bunu nihayetinde yüzde 50’ye çıkarmak. Araştırmacı üniversite olacaksanız yüksek lisans ve doktora öğrenciniz fazla olmalı ve kesinlikle sektördeki paydaşlarınızla gerçek problemleri çözme odaklı proje temelli tezleriniz olması gerekiyor. Nitelikli akademisyen sayımızı da artırıyoruz. TEKNOFEST’e 100 takımla başvuru yaptık. 6 bin lisans öğrencisi olan genç bir üniversite olarak sanırım en fazla takım çıkaran biz olduk. Tamamen gönüllülük temelli yapılan bu takım çalışmalarına öğrencilerimiz müthiş sahiplenme yapıyor ve özveri ile çalışıyorlar. TEKNOFEST projeleri öğrencileri hayata hazırlayacak en önemli provadır. Sanayi ve Teknoloji Sayın Mustafa Varank ve T3 Vakfı Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’ın da uygun görmesiyle uçan araçlar yarışı Bursa’da yapılacak, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu gerçek anlamda Bursamız için önemli bir kazanımdır ve çalışkan öğrencilerimizin başarısıdır. Türkiye’deki parlak beyinler bu kapsamda şehrimize gelecek. Destekleyenler iş görüşmesi gerçekleştiriyor. Aynı zamanda bir iş festivali de oluyor” diye konuştu.
VİDEOLU EĞİTİM PİŞMİŞ YEMEĞİ VERMEK GİBİ
Yabancı ülkelerin eğitim sektör sisteminin pandemiden dolayı büyük hasar gördüğünü vurgulayan Karademir, “ Türkiye ise aynı ölçüde yara almadı. BTÜ olarak Bilgi İşlem Daire Başkanlığımızda değişiklikler yaptık. Bin 500’ün üzerinde dersi dijital ortama taşıdık. Kayıttan ve videodan dersleri öğrencilere sunmak, açık öğretime girer ve tek taraflı bir anlatımdır. Bursa Teknik’te, pandemi sürecinde yoğun ödev ve projeler yanında gerçek zamanlı interaktif dersler verildi. Özellikle teknofest projeleri ve klüp çalışmaları ile gençlerimizin kazanımları daha da artmıştır. Ancak hem öğrenciler, hem de personelimiz açısından artık kampüse gelme, yuvaya dönme zamanı sanırım geldi. Kampüs, gençler olmadan gerçekten tatsız, tuzsuz ve öksüz kaldı” açıklamasında bulundu.