Dolar 34,5742
Euro 36,2998
Altın 2.993,27
BİST 9.359,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 19°C
Kar Yağışlı
Bursa
19°C
Kar Yağışlı
Cts 7°C
Paz 8°C
Pts 7°C
Sal 10°C

Bursa Nilüfer’de ceviz yetiştiriciliği anlatıldı

Bursa Nilüfer’de ceviz yetiştiriciliği anlatıldı
10 Aralık 2021 16:59
213
A+
A-

Bursa’da Nilüfer Belediyesi’nin “Çiftçi ve Tarım Eğitimleri”nin konusu “Ceviz Yetiştiriciliği ve Bakımı” oldu.

BURSA (İGFA) – Nilüfer Belediyesi’nin, çiftçilerin, doğru yöntemlerle daha verimli  üretim yapmaları amacıyla başlattığı eğitimler devam ediyor.  Daha önce aşılamadan, gübrelemeye, arıcılıktan zeytin yetiştiriciliğine kadar birçok alanda gerçekleştirilen eğitimlerin bu defaki konusu, “Ceviz Yetiştiriciliği ve Bakımı” oldu.

Ziraat Mühendisi İsmet Ateş, Akçalar’daki Çiftçi Evi’nde yaptığı sunumda üreticilere  bilgi, deneyim ve tecrübelerini aktardı. Ceviz türleri, toprak hazırlama ve bakımı, dikim planlaması ve zamanlaması, ceviz hastalıkları ve zararlılarıyla mücadele konularını ele alan Ziraat Mühendisi İsmet Ateş, katılımcıların sorularını da yanıtladı.

Türkiye’nin, ceviz üretiminde ABD, Çin ve İran’ın ardından dünyada dördüncü sırada yer aldığı bilgisini veren İsmet Ateş, ağaç başına düşen verimin 33-37 kg olduğunu belirtti. Ceviz ağaçlarının toprak bakımından seçici olmadığını ifade eden Ateş, ceviz ağacının derin kumlu, süzek, sulamaya uygun ve organik madde açısından zengin topraklarda daha çok verimli olduğunu söyledi.

Ceviz yetiştiriciliğinde yapılan hatalara da dikkat çeken Ateş, çukurdan çıkan alt toprak ve üst toprak karıştırılmadan ayrı yerlere yığılarak, üst toprak fidan dikileceği zaman dolgu malzemesi olarak alt kısma, alt toprakta destek malzemesi olarak üst kısma konulması gerektiği yönünde taktik verdi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.