Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Az Bulutlu
Bursa
8°C
Az Bulutlu
Pts 8°C
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 15°C

BM’den Gaziantep’e işbirliği teklifi

BM’den Gaziantep’e işbirliği teklifi
3 Haziran 2021 17:55
479
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin kültür-sanat, yeşil enerji ve geri dönüşüm platformlarında birçok başarıya imza atıldığının altını çizen Sharif, “Çalışmalarınızın dünyada daha çok ses getirmesi için ortak çalışabiliriz” dedi.

GAZİANTEP (İGFA)- İktisadi İş birliği ve Gelişme Teşkilatı (OECD) Kapsayıcı Büyüme İçin Şampiyon Belediye Başkanları Koalisyonu’na kabul edilen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’teki ilk misafiri Birleşmiş Milletler İnsan Yerleşimleri Programı (UN-Habitat) İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif oldu. Şahin, ziyarette OECD’nin kriterlerini yerine getiren Gaziantep projelerini anlattı. Başarının sürdürülebilir olması için iş birliği ortamının daimi kılınması gerektiğinin altını çizen Şahin’in sözlerine karşılık BM Yerleşimleri Programı (UN-Habitat) İcra Direktörü Maimunah Mohd Sharif, “Kültür-sanat, yeşil enerji ve geri dönüşüm platformlarında birçok başarıya imza attınız. Bu çalışmaların dünyaya duyurulması aşikardır. Dolayısıyla çalışmalarınızın dünyada daha çok ses getirmesi için ortak çalışabiliriz” yanıtını verdi.

Sohbette konuşan Başkan Şahin, UN-Habitat’a bakan bir şube müdürlüğü kurup bu işleri yakından takip edeceklerini belirterek, “Küresel gündem artık pandemiden sonraki dünyaya hazırlanıyor. Dünya Ekonomik Formu risk haritasında bulaşıcı hastalıklar, bitkisel örtünün azalması, su yönetimi gibi dünyayı bekleyen büyük sorunları maddeleştirdi ve açıkladı. Bunun için şehri akıllandırmamız lazım, sorunlarımızı çözerken yüksek teknolojiye hızla geçmemiz lazım. İkinci başlığımız ise yeşil ekonomi. Bununla alakalı 2014 yılında başkan olur olmaz İklim Master Planı’nı devreye soktuk. Karbondioksit salınımını yüzde 40 azaltmayı amaçladık. Tarım Daire Başkanlığı ile toprakla uğraşan ilk belediye olduk. UN-Habitat ile ortak çalışarak sizin sahip olduğunuz networkleri kullanmak ve projelerimizi dünya ile paylaşmak istiyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.