Başarının sırrı BTÜ’de konuşuldu

Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Gıyasettin Bingöl, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Konuşmaları programına konuk olarak eğitim alanındaki yatırım ve çalışmalarını anlattı, başarının ve iyi bir insan olmanın sırlarını öğrencilerle paylaştı.
BTÜ Konuşmaları’nın 4. sezonunun 34. bölüm konuğu olan Gıyasettin Bingöl, Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon’da gerçekleşen programda, “Kendi Geleceğini Şekillendir: Hayaller, Hedefler ve Azim” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Etkinliğe BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Konferansta Bingöl, ekonomik ve sosyal zorluklara rağmen eğitimini tamamlayarak kariyerinde nasıl başarıya ulaştığını anlattı. 1980 yılında Bursa’nın ilk kültür eğitim kitapevi olan BKM’yi kurduğunu belirten Bingöl, “Zorluklara rağmen bu kitapeviyle başladık, ardından Bursa Kitapçılar Çarşısı’nı oluşturduk. 13 farklı kitapçının yer aldığı bu merkez, üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği nokta oldu. Sonrasında kitap toptancılığı, dershaneler, kolejler derken, en son Mudanya Üniversitesi’ni kurarak bu eğitim yolculuğumuza devam ettik” dedi.
“Üniversite Kurmak İçin 18 Yıl Kendimi Yetiştirdim”
BKM’nin bugün 3 bine yakın çalışanıyla günlük 100 binin üzerinde kitap satışı gerçekleştirdiğini belirten Bingöl, okullarının ise Türkiye’nin en iyi 250 okulu arasında yer aldığını ifade etti. Mudanya Üniversitesi’ni kurma sücrecini anlatan Bingöl, “Üniversite kurmak için 18 yıl kendimi eğiterek hazırlandım, dünya üniversitelerini gezdim. Tüm bu çm bu \xe7alışmalar sonucunda üç yılı geride bırakan Mudanya Üniversitesi’ni kurduk. Bursa’ya böyle bir eğitim kurumu kazandırdığımız için gurur duyuyorum” dedi.
“Başarının Anahtarı: Çok Çalışmak ve İyi Bir İş İnsanı Olmak”
Başarıya giden yolda çok çalıştığını ancak hiçbir zaman pişman olmadığını vurgulayan Bingöl, öğrencilere “çok çalışın” tavsiyesinde bulundu. BTÜ’nün önemli başarılara imza attığını ve burada okuyan öğrencilerin çok şanslı olduğunu belirterek, “BTÜ mezunları yabancı dil bilen, okuyan, zeki ve dünya ile rekabet edebilen iş insanları olmalı. Bursa’nın 17 milyar dolarlık ihracatı bulunuyor ve üniversiteniz sanayi ile yakın iş birlikleri içinde. Sizler bu sistemi iyi kavrayarak başarılı birer iş insanı olmalısınız” ifadelerini kullandı.
Ticarette Başarının Sırları
Ticarette başarılı olmanın önemine de değinen Bingöl, “İlk olarak ailemize, köyümüzüze, komşumuza ve ülkemeze sahip çıkmamız gerekir. Ticarette güven çok önemlidir. Ben bu yolculukta vefayı, sözünde durmayı ve güveni hiçbir zaman bırakmadım. Ticari itibarda güven bir numaralı önceliktir. Bu nedenle işinizi iyi yapmalı, sözünüzde durmalı, özgüvenli olmalı ve inanmalısınız. ‘Ben kimim, neredeyim ve nereye gidiyorum?’ sorularını kendinize sormalı ve mütevazı bir hayat sürmelisiniz. O zaman başarı hep sizinle olur” dedi.
BTÜ Öğrencilerine BKM’den İndirim
Konferansın sonunda Bingöl, BTÜ öğrencilerine BKM Kafe ve kitapevlerinde indirim uygulanacağını müjdeledi. Program, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın Bingöl’e plaket takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.