Balinalar ve Yılanlar
Bu piyasa oldukça büyüdü ve içeride olmayan birçok ülke de buraya dahil olmaya çalışıyor. Japonya, Rusya gibi. Bitcoin bir ödeme aracı, bunun gibi pekçok ödeme araçları da var mesela Xrp ve diğerleri. İsimlerini yazmayacağım, bunu şansınıza bırakıyorum. Bu piyasaya giren diğer güçlü ülkeler bence gidip Btc ile bu işe başlamayacaklardır, büyüme potansiyeli olan henüz piyasaya aç diğer alt coinlerle başlayacaklardır. Xrp bile nerdeyse doydu, bence sıralama da en aşağılara doğru göz gezdirebilirsiniz;) Yani Bitcoin e rakip bir alt coin olan, yine onun gibi bir ödeme aracı olan bir coin tercih edeceklerdir.
Ya da etmeliler. Yani birbirine rakip olan ülkeler niye ipleri Amerika nın elinde olan bir coin ile yollarına devam etsinler ki, dimi ama;) Herşeyin savaşa ve güce ve hatta rekabete dönüştüğü ortamlarda bu aynen bu şekilde ilerler. Yani şimdi Japonya gidip Btc alacağına fiyatı çok daha düşük olan bir ödeme aracı ile bu işe girer ki, kendi düşük bütçeli yatırımcılarını da konuya dahil etsin, yani halkını da korusun. Ve kendi parası kendi halkında dönsün, kendi balinaları kendi hamsilerini besleyebilsin, ya da tam tersi. Genel de balinalar hamsileri yer ama;) Rusya da ona keza öyle. Ve ben düşünüyorum da: ‘ Buradan Türkiye ye de büyük bir pay verirler. Çünkü biz Japonya ile ruh kardeşleriyiz. Fikirler herzaman buradan doğar;) Yani sevgili azıcık okurlarım eğer bu piyasa ile ilgileniyorsanız, sanki Bitcoin e rakip bir coinin doğmak üzere olduğunu görebilirsiniz. Böyle olmaz ise iş eğlenceli bir hal almaz çünkü. Yeni bir fikir, yeni bir akım, yeni bir hareket. Mesela artık piyasaya Balinalar değil, Yılanlar yön verecek olabilir. Çünkü para stoğu azaldı, daralma var. Balinalar hareketlerini çok belli ediyorken, Yılanlar tam da piyasanın istediği gibi, sinsice parayı saklaya saklaya yükseltecekler. Yılan hareketlerini iyi gözlemleyin, ‘piyasa ile ilgilenenler’ 🙂 Tabanından kuvvet alıp kendi hareketlerini tamamlarlar. Bence oturup bir yılan belgeseli izleyebilirsiniz. Aman allahım iş nekadar eğlenceli bir hal aldı. Tabi benim açımdan.
Şimdi biraz wikipedia bilgisi ile devam edelim! 1945 yılına kadar japonlarla gayet iyi ilişkiler içinde olan Türkiye ‘nin, 1945 ten sonra aralarının bozulmasının gerçek sebebi neydi? 1931 yılında Prens Takamatsu Türkiye yi ziyaret ederek, Mustafa Kemal ile görüştü ve ardından Prens ve Prenses Takamatsu Atatürk e bir onur kılıcı hediye ettiler. Bu kılıcı Anıtkabir müzesinde görebilirsiniz.
Atatürk öldükten sonra, 6 Ocak 1945 te Türkiye, Japonya ile ilişkisini kesti ve 23 Şubat 1945 te Japonya’ ya savaş ilan etti. 15 Ağutos ta Japonya, şartsız yenilgiyi kabul etti ve yenilen ülkeler arasında yer aldı. Burada sanırım bir Aslan miyav dedi’ sendromu var:) Merak edenler, bu savaşın gerçek sebebini araştırabilirler. Japonya ile aramızda çok güçlü bir bağ vardır, herhangi bir sebeple onlarla düşman olamayız, olduran sebepleri yaratanlar gerçek düşmanlardır. Atatürk ün Japonya ya yaptığı ziyaretlere bakınız, içeriğini inceleyiniz bunu daha derinden anlayacaksınız.
Ve son. Yine kalbimden bir çırpıda çıkıveren bir masal. İnşallah her masal gibi bu da mutlu sonla biter:)