Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 9°C
Az Bulutlu
Bursa
9°C
Az Bulutlu
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 14°C
Cum 16°C

Bakan Ersoy: “Bursa medeniyetler şehridir”

Bakan Ersoy: “Bursa medeniyetler şehridir”
29 Aralık 2021 14:59 | Son Güncellenme: 29 Aralık 2021 18:05
197
A+
A-

Bursa’nın ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ seçilmesinden dolayı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın katılımıyla ‘Bursa’nın Kültür Logosu’ tanıtım toplantısı yapıldı.

BURSA (İGFA)- Kültürel değerleri, doğal zenginlikleri ile dünya çapında markalaşma  yolunda ilerleyen Bursa, Türk dünyasının UNESCO’su olarak da tanımlanan ‘Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı-Kültür Başkenti’ kapsamında ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’  seçildi.

Bursa’nın 2022 yılında  Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi sebebiyle  planlanan projelerin ayrıntılarını paylaşmak üzere Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın katılım gerçekleştirdiği basın toplantısı düzenlendi.

‘AMACIMIZ DÜNYA ÇAPINDA MARKALAŞMAK’

Projelerin tanıtıldığı basın toplantısı, Bursa tanıtım filminin gösterimiyle başladı. Programda konuşma yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Kadim tarihi ile farklı medeniyetlerin buluşma noktası olan, Türk şehri, Osmanlı payitahtı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 4. büyük şehri, tarihin, kültürün, tabiatın, tarımın, turizmin, sanayinin önde gelen şehri Bursa’mızın Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesini çok kıymetli buluyoruz Amacımız dünya çapında markalaşmak ve Türk dünyası gelenek ve göreneklerini tüm dünyaya tanıtmak” dedi.

Tarihi Baharat Yolu ile Tarihi İpek Yolu’nun kesiştiği ticaretin önemli noktalarından olan Bursa’nın  ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ seçildiğini dile getiren Aktaş,  Bursa’nın tüm değerleri ve zenginlikleri ile  turizmden aldığı payı daha da artırmak için yoğun çaba harcadıklarını belirtti.

Bursa’nı tarihi yapıları ile açık hava müzesini andırdığını belirten Aktaş, “Şehrimizin bilinirliğini artırmak için Bursa’ya gönül vermiş tüm paydaşlarımızla devamlı çalışıyor ve yeni projeler üretiyoruz. Ulusal ve uluslararası birçok etkinlik düzenliyoruz.

Türkiye’nin en köklü festivallerinden biri olan Uluslararası Bursa Festivalinin 59’uncusunu bu yıl Ağustos ayında gerçekleştirdik. TÜRKSOY ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde de: Ata Sporları, Sergiler, Kültür Sanat Faaliyetleri, Sempozyum ve Yayınlar, Türk Dünyası Müzeler Buluşması  faaliyet gerçekleştireceğiz. Bizim arzumuz, TÜRKSOY ile bu iş birliğini arttırmak ve şehrimizin tanınırlığını tüm dünyada sağlamak” ifadelerini kullandı.

‘2022 YILI BURSA İÇİN ÖNEM ARZ EDİYOR’

Başkan Aktaş, “2022 yılı, Bursa için önem arz eden, yıl dönümleri ve etkinliklerin Bursa’da bir araya geldiği bir olacak. 2022, Mevlid yazarı Süleyman Çelebi Hazretleritnin vefatının 600. anma yılı, aynı zamanda Bursa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü.  4. Dünya Göçebe Oyunları da bu yıl İznik ilçesinde gerçekleştirilecek. Tüm bunların yansıra Bursa’nın, ‘UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’ listesine de dahil edilmesiyle 2022, ‘Türk Dünyası Kültür Başkenti’ Bursa için şehrin tanıtımı, değerlerinin dünyaya anlatılması, turizm ve hizmet sektörünün canlanması açısından kent ekonomisine ciddi katkıların olacağı bir yıl olacak” dedi.

‘BURSA ANADOLU’NUN BATIYA AÇILAN KAPISI’

“Tarım, turizm, kaplıca ve spor kenti olan Bursa’nın her köşesinde Osmanlı’nın damgasını görüyoruz” diyen Bursa  Valisi Yakup Canbolat yaptığı konuşmada,  “Bursa’nın 2022 Yolu Kültür Başkenti olmasında Büyükşehir Belediyesine ve Kültür Başkanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘BURSA’NIN TARİHİNİ ÖĞRENİP GELECEĞE AKTARMALIYIZ’ 

Bursa’nın 2022’de Kültür Başkent’i seçilmesinden dolayı basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bursa’ya dair her ayrıntıyı vermeye zaman yetmez. Çünkü Bursa medeniyetler şehridir. Çünkü burası tarihe yöne veren, Osmanlı’ya kadar dünya tarihinin değişiminin yaşandığı yer. Bursa UNESCO’da da yerini aldı. Şunu unutmayalım, var olanı anlatma değil var olma sebebini anlatmak esas olmalı. Gezmek görmek ayrı, bilmek ayrıdır” dedi.

 

“Bursa’nın kültürünü, tarihini öğrenip geleceğe aktarmalıyız. Farkı ortaya koymak budur” diyen Bakan Ersoy, “Bursa tarihi, kültürü, inanç ve eşsiz coğrafyasıyla yüksek potansiyel taşımaktadır. Bursa’nın tanıtılması sadece  şehre değil dünyaya tanıtılmalı. Gerçekleştirilecek etkinliklere destek veriyoruz. Bursa’yı hak ettiği konuma yükseltiyoruz.

Gastronomi verdiğimiz önem ayrıdır. Bursa, döner kebabından İnegöl köftesine, Mustafakemalpaşa tatlısına kadar mutfağıyla da bizim için önemli. Bursa kültür ve turizm özelliğini giderek yükseltecektir.

Türk Dünyası Kültür Başkenti gibi önemli işhanı Bursa’ya kazandırdığımız için onur duyuyorum. 2022 yolunda herkesi Bursa’ya ziyaret etmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

https://twitter.com/bursabuyuksehir/status/1476134209853038592
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.