Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
24°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 28°C

İzmirli bilim insanından ALS tedavisine yeni metot

İzmirli bilim insanından ALS tedavisine yeni metot
28 Kasım 2021 12:09
226
A+
A-

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi, İKÇÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Nusret Kaya’nın ALS hastalığının tedavisi için yaptığı projesi Japonya’nın en saygın ilaç firması Takeda Bilim Vakfı tarafından desteklenmeye layık görüldü.

İZMİR (İGFA) –Dr. Öğretim Üyesi Nusret Kaya, ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) hastalığı tedavisinde, kan beyin bariyerini aşabilecek yeni bir metot geliştirdiği projesinin laboratuvar çalışmalarını Japonya’da bulunan Kumamoto Ünivesitesi, Eczacılık Fakültesinde yapacak.

15 aylık labortauvar çalışmaları için destek alan Dr. Öğr. Üyesi Kaya’ya, Takeda Bilim Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Yuji Iizawa tarafından “Seçici Kurul tarafından yapılan tavsiyeye dayanarak, ALS tedavisi için yeni nanopartiküllerin geliştirilmesi çalışmanız 2022 mali yılı için Uluslararası Burs Programımızın bir üyesi olarak kabul edildiğinizi bildirmekten mutluluk duyuyoruz” açıklaması gönderildi.

Çalışmasının desteklenmesi ile ilgili memnuniyetini paylaşan Dr. Öğretim Üyesi Nusret Kaya, elde edilecek hibrit ilaç etken maddesi, AuNP'ler yardımı ile kan-beyin bariyerini geçebilir ve serebral sıvıya kolayca yerleşebileceğini ve bu sayede ALS tedavisinde en önemli reaksiyon basamağı olan radikalik tepkimenin başlatılmasının amaçlandığını söyledi. Kaya İKÇÜ’lü bilim insanı olarak Japonya’da geliştirilecekleri çalışmaları, Türkiye’ye taşıma hedefinde olduklarını kaydetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.