Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
24°C
Hafif Yağmurlu
Paz 23°C
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C

Atık demirler Gaziantep sokaklarına ‘Hayat’ veriyor

Atık demirler Gaziantep sokaklarına ‘Hayat’ veriyor
29 Temmuz 2022 15:29
103
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki tarihi Bey Mahallesi’nde ‘Hayat Sokağı’ olarak adlandırdığı 135 metrelik alana, atık demir malzemeleri kullanarak yerleştirdiği yaklaşık 30 heykel ile bölgenin kültürel ve sanatsal görünümüne canlılık kazandırıyor.

GAZİANTEP (İGFA)- Taş konaklarıyla ziyaretçileri tarihi bir yolculuğa çıkaran Şahinbey ilçesine bağlı Bey Mahallesi’ne belediyenin hurdaya ayırdığı demir atıklardan hazırlanan heykeller, geçmişte kahke, horoz şekeri ve elma şekeri gibi ürünleri satan sokak satıcılarını simgeliyor.

‘Hayat Sokağı’ projesi kapsamında katı atık malzemelerden oluşturularak sokağın muhtelif kısımlarına yerleştirilen heykeller ve objeler hakkında ziyaretçilerin bilgi sahibi olabilmesi için her bir esere karekod konulacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma Uygulama Denetim Bürosu Müdürü Serdar Murat Gürsel, yaptığı açıklamada, Gaziantep’in merkezinde yer alan Bey Mahallesi’nin şehir için çok önemli olduğunu belirtti.

Proje çalışmalarında Gaziantep’in tipolojisi, geleneksel mimarisi ve yaşam tarzına çok hakim mimarlar eşliğinde çalıştıklarını anlatan Gürsel, “Multi disiplinel bir çalışma anlayışıyla hareket ediyoruz. Sadece mimarların, inşaat mühendislerinin, arkeologların yaptığı çalışmalar değil, beraberinde heykeltıraşların da yer alıyor.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.