Dolar 34,5300
Euro 36,1617
Altın 2.967,26
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 8°C
Pts 8°C

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Gazetecilik suç değildir

Almanya Dışişleri Bakanı Maas: Gazetecilik suç değildir
3 Mayıs 2021 14:46
316
A+
A-

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, bağımsız gazeteciliğin önemini vurguladı.

“İnsanların özgür ve bağımsız haber almaya ihtiyacı var, bu olmadan demokrasi işlemez” diyen Maas, koronavirüs pandemisi döneminde gazetecilerin işinin “daha önemli ama daha çok daha zor” bir hâle geldiğini belirtti. Dünyanın birçok ülkesinde gazetecilerin yoğun baskı altında olduğuna dikkat çeken Almanya Dışişleri Bakanı, “Pandemi ile mücadele kisvesi altında çalışmaları kısıtlandı, tartışmalar engellendi, yanlış bilgiler yayıldı” ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde geçen yıl 50’den fazla medya çalışanının görev sırasında yaşamını yitirdiğini hatırlatan Maas, çok daha fazla gazetecinin ise tutuklandığını ve taciz edildiğini veya işkenceye maruz kaldığını dile getirdi.

“Gazetecilik suç değildir ve hayatı tehdit eden bir risk olmamalıdır” ifadesine vurgu yapan Bakan Maas, bilginin kamu yararına olabilmesi için bunun sağlanması gerektiğinin altını çizdi. Sosyal Demokrat Partili (SPD) Bakan, özgür basını savunmanın ve bunun için mücadele etmenin herkesin görevi olduğunu söyledi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü verilerine göre, dünya genelinde geçen yıl yaklaşık 46 gazeteci, medya çalışanı ve blog yazarı meslekleri nedeniyle yaşamını yitirdi, 400’ü de tutuklandı.

Birleşmiş Milletler’in 1993 yılında aldığı karar ile her yıl 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü günü olarak kutlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.