Dolar 37,9772
Euro 41,6773
Altın 3.708,46
BİST 9.379,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 16°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 16°C
Pts 7°C
Sal 9°C

İki aile çapraz nakil için Türkiye’de buluştu

İki aile çapraz nakil için Türkiye’de buluştu
31 Ocak 2022 09:40
259
A+
A-

Çapraz böbrek nakli kan grubu uyumsuz çiftler için nakil şansının oluşturulduğu bir yöntemi Türkiye’de ilk ve en fazla uygulayan bir İstanbul’da Okan Üniversitesi’ndeki ekip olarak çapraz böbrek nakli eşleştirme havuzlarının çok geniş olduğunu kaydetti.

İSTANBUL (İGFA) – İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı ve Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan, kan grubu uyumsuz çiftler için nakil şansının oluşturulduğu yöntem olan çapraz böbrek naklini Türkiye’de ilk ve en fazla uygulayan ekip olduklarını söyledi.

Çapraz böbrek nakli eşleştirme havuzumuz çok geniş olduğunu belirten Prof. Dr. Gürkan, “Bu nedenle bu yöntemle nakil olmak isteyen hastalar için uygun başka bir çift bulmak bizim merkezimizde oldukça kolay oluyor. Tabi bu yöntemin sağlıklı uygulanabilmesi içinde nakillerin eş zamanda yapılması gerekiyor” dedi.

Son olarak yaptıkları çapraz nakillerden bir çiftin Türkiye’den bir çiftin de Bulgaristan’dan müracaat ettiğini belirten Gürkan, “Organ nakli koordinatörümüz bu aileleri çaprazladı. Çiftleri hastanemize çağırarak tanıştırdık ve incelemelere başladık. Her şey uygun çıkınca nakillerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Vericileri dördüncü gün sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. Alıcılarımızın da takılan böbrekleri çok iyi çalışmaktadır. Onları da yakında sağlıklı bir şekilde evlerine yollamayı planlıyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.