Dolar 34,5300
Euro 36,1696
Altın 2.967,02
BİST 9.367,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 21°C
Az Bulutlu
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 6°C
Paz 8°C
Pts 8°C

Akbank Sanat’tan ‘Var Olmayanı Düşünmek’ semineri

Akbank Sanat’tan ‘Var Olmayanı Düşünmek’ semineri
15 Aralık 2021 11:29
190
A+
A-

Akbank Sanat, akademisyen konuşmacıların katılımıyla düzenlediği “Felsefe Seminerleri”ne Kasım 2021 – Mayıs 2022 döneminde “Düşünme Ne Yapar?” başlığıyla devam ediyor.

İSTANBUL (İGFA)- “Felsefe Seminerleri”nin Aralık ayı programında; Burak Şaman’ın “Var Olmayanı Düşünmek: Aristoteles ve İbn-i Sina” başlıklı semineri yer alıyor.

Seminerin içeriğine ilişkin olarak Burak Şaman şunları söylüyor: “Var olmakla düşünmeyi bir tutan ve yokluğun var olmadığını söyleyen Parmenides’ten beri klasik felsefe var olmayanı düşünmekten kaçınmıştır. Eskiçağ ve Ortaçağ’ı içine alan bu gelenek, yokluğu her zaman varlığın olumsuzlanması olarak ele almaya çalışmıştır. Peki yok olduğunu söylediğimiz nesneler hakkında nasıl düşünebiliyoruz? Düşünmek her zaman var olanı düşünüyorsa, var olmayanın kendisine dair bir sorgulama bize düşünmenin ne olduğuna dair daha iyi bir fikir verebilir mi?

Konuşmamızda var olmayan nesnelerin ve var olmamanın Aristoteles ve İbn-i Sina için statüsünü ele almakla başlayıp, var olmayanın nasıl düşünülebileceği sorusundan yola çıkarak, esasen tersine bir hareketle her iki filozof için düşünmenin ne olduğuna varmaya çalışacağız. Böylelikle metafiziğe dair soru ile düşünmeye dair sorumuzun kesişeceği bir noktada Yunan ve İslam felsefe geleneğinden iki filozofun da kesişimlerini konuşacağız”  dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.