Dolar 34,6502
Euro 36,4296
Altın 2.947,26
BİST 9.685,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 10°C
Çok Bulutlu
Bursa
10°C
Çok Bulutlu
Çar 12°C
Per 15°C
Cum 16°C
Cts 15°C

Aydın Kuşadası’nda de çiğnenmiş atık sakızlardan heykeller yapıldı

Aydın Kuşadası’nda de çiğnenmiş atık sakızlardan heykeller yapıldı
2 Kasım 2021 12:29
255
A+
A-

Aydın’ın Kuşadası Belediyesi Necati Korkmaz Mikro Minyatür Sanat Merkezi ve Sergi Alanı ‘Sakızdan Heykeller’ isimli sergiye ev sahipliği yapmaya başladı. Türkiye’nin tek mikro heykeltıraşı Necati Korkmaz tarafından çiğnenmiş atık sakızlar kullanılarak 6 ayda yapılan eserler, sergiyi ziyaret eden Kuşadalılar’dan beğeni topladı.

Kemal ETLEÇ (DİDİM POSTASI)- Doğaya atıldığında 1000 yıl çözülmeyen çiğnenmiş sakızlar, dünyadaki 3 mikro heykeltıraştan birisi olan Necati Korkmaz’ın elinde sanat eserine dönüştü. Çevre duyarlılığı oluşturmak amacıyla önce atık sakızları toplayan mikro heykeltıraş Necati Korkmaz daha sonra bu sakızlardan 15 minyatür heykel yaptı.

Çalışmasını 6 ayda tamamlayan Necati Korkmaz’ın heykelleri konusunu insan, mitoloji ve kirlilikten alıyor. En büyüğü 13, en küçüğü ise 3 santimetre boyunda olan minyatür heykellerin yer aldığı sergi 4 Kasım Perşembe gününe kadar ziyaret edilebilir.

DÜNYADA İLK DEFA ÇİĞNENMİŞ SAKIZLARDAN HEYKEL YAPILDI

Dünyada ilk defa çiğnenmiş atık sakızlardan heykel yapıldığını belirten mikro heykeltıraş Necati Korkmaz, “Amacım, doğada yaklaşık 1000 yıl çözülmeyen sakızın çevreye verdiği zarara dikkat çekmek. Umarım yaptığımı minyatür heykeller, sakızın atık bir madde olduğunu ve geri dönüşüm işlemine tabi tutulması gerektiği konusunda insanlarda farkındalık oluşturur.

Son yıllarda birçok ülkede doğada çözülmeyen binlerce ton sakızı başka bir malzemeye dönüştürme fikri gelişmeye başladı. Geri dönüşüm kutularında toplanan kullanılmış sakızlar, plastik türevi mutfak eşyaları, çocuk oyun alanları, oyuncaklar, plastik bardak, tabak ve kalem gibi ürünlere dönüştürülebiliyor” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.