Dolar 34,1169
Euro 38,2674
Altın 2.918,12
BİST 9.914,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 27°C
Parçalı Bulutlu
Bursa
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 30°C
Cum 30°C
Cts 28°C
Paz 20°C

Gaziantep’te sokak hayvanları için barınak yapılacak

Gaziantep’te sokak hayvanları için barınak yapılacak
1 Kasım 2021 11:49
220
A+
A-

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında Burç Yazıbağ’da yapımı süren Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için 3 milyon TL’lik mali destek protokolü imzalandı.

GAZİANTEP(İGFA)–  Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Hayvan Dostu Gaziantep” çalışmaları kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile iş birliğini sürdürüyor. 15 bin metrekare üzerine kurulacak yeni barınak için müdürlükle yürütülen iş birliği kapsamında Gaziantep Sanat Merkezi’nde yeni bir protokol imzalandı. Protokolle birlikte 3 milyon TL’lik yeni hibe, müdürlükçe Büyükşehir Belediyesi’ne sağlanacak.

Türkiye’nin en büyük ve en kapsamlısı olacak merkezin yapımı tamamlandığında can dostları için daha ferah bir alan oluşturulacak, ameliyat alanları, bakım odası, yoğun bakım üniteleri, hasta hayvanlar için karantina bölgeleri ve yiyeceklerin muhafazası için soğuk hava depoları bulunacak. Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı’na bağlı hizmet verecek merkez, mevcut hayvan barınağı ile beraber çalışacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.