Dolar 34,5163
Euro 36,2336
Altın 3.012,82
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Pts 9°C
Sal 10°C
Çar 12°C
Per 14°C

Yabancı gözler BUSMEK’İ izliyor

Yabancı gözler BUSMEK’İ izliyor
16 Ekim 2021 15:39
202
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal sorumluluk projelerinden biri olan BUSMEK, yaptığı çalışmalarla yerli ve yabancı birçok ziyaretçinin ilgisini çekiyor.

BURSA (İGFA) – Bursa’da uzman eğitmenler eşliğinde birçok insanı meslek sahibi yapan BUSMEK, bünyesindeki sanatçıların ortaya koyduğu eserlerle yurtiçinde ve yurt dışında da adından söz ettiriyor. Çalışmalarıyla yerli ve yabancı konukların ilgisini çeken BUSMEK, son olarak uzun yıllar Japonya Dışişleri Bakanlığı Türkiye Masası’ndan sorumlu Baş Müsteşar, Türkiye Japonya Başkonsolosluğu 2. Konsolos ve Türkmenistan Maslahatgüzarı olarak görev yapmış Mitsuru Horiguchi’yi ağırladı. Uluyama Türk Japon Kültür Derneği’nin organize ettiği Bursa programı kapsamında BUSMEK Sanat Galerisi’ni gezen Mitsuru Horiguchi ve beraberindeki heyet, özel hüsnühat, tezhip ve Bursa minyatürlerinden oluşan tabloları yakından inceledi. Proje Koordinatörü Aslan Şahin tarafından bilgilendirilen heyet, Hüsnühat Atölyesi’nde sanatın tarihçesi, yazı çeşitleri, tashih aşaması, teknik detaylar ve kullanılan doğal malzemeler hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Muallimzade Kültür Merkezi’ne geçen heyet, özel atölye çalışmalarını izledi. Hüsnühat, tezhip, ebru, çeyiz ürünleri ve sedef atölyelerini gezen Horiguchi, eski çeyiz ürünlerinin onarılma, sedef ve tesbih atölyesinde takı ve kutularının üretim sürecini takip etti.

Son olarak Umurbey İpek Üretim ve Tasarım Merkezi’nde ipek halı ve kumaşlarının kozadan başlayan serüvenleri Mehmet Ünal tarafından anlatıldı. İpek böceği, koza ve ipek iplerinin özellikleri, sağlık sektöründen savunma sanayisine uzanan birçok sektörde nasıl kullanıldığı konuklara aktarıldı. Misafirlere, ipek halı desenleri ve desen temalarının nasıl ortaya çıkarıldığı da aşamalarıyla gösterildi.

Yapılan çalışmaları yakından inceleyen Horiguchi, “Türk kültürünün ve geleneksel el sanatlarının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması konusunda BUSMEK’in ne denli özverili çalışmalara imza attığını gördüm. Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.