Dolar 34,0973
Euro 38,0933
Altın 2.874,79
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 24°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
24°C
Hafif Yağmurlu
Pts 27°C
Sal 27°C
Çar 27°C
Per 28°C

Avrupa’nın plastik atıklarını en çok Türkiye alıyor

Avrupa’nın plastik atıklarını en çok Türkiye alıyor
28 Nisan 2021 14:59
449
A+
A-

Avrupa İstatistik Ofisi’nin (Eurostat) açıkladığı yeni verilere göre 2019’dan sonra 2020’de de Avrupa’nın plastik atıklarını en çok alan ülke Türkiye oldu. Plastik atık ithalatının yasaklanmasını isteyen çevreciler, Türkiye’nin plastik çöplüğü olmaması konusunda mücadelelerini sürdürüyor.

BURSA (İGFA) – Çin’in getirdiği yasaklardan sonra Avrupa’nın plastik çöplüğü olan Türkiye’nin son 16 yılda plastik atık ithalatı tam 196 kat arttı. Yeterli denetimi yapılmayan bu plastik atıklar Türkiye’nin denizlerini, toprağını kirletiyor. Greenpeace üyeleri, plastik atık ithalatının yasaklanması ve Türkiye’nin plastik çöplüğü olmaması adına imza kampanyası başlattı.

Greenpeace Biyoçeşitlilik Projeler Lideri Nihan Temiz Ataş, Mayıs 2020’de başladıkları kampanyada şimdiye kadar 150 bini aşkın imzaya ulaştıklarını belirterek, kampanyaya katılanların destekleri sayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na #ÇöplükOlmasın etiketiyle binlerce tweet atarak konunun Türkiye gündemine taşınmasını başardıklarını söyledi. Bakanlığın da bu duruma sessiz kalmadığını ifade eden Ataş,  şirketlerin atık ithalatı izin kotalarını yüzde 80’den yüzde 50’ye düşürdüğünü, ardından da Ocak 2021’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından hedeflerinin sıfır atık ithalatı olduğunun açıklandığını kaydetti.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.