Dolar 34,5424
Euro 36,0063
Altın 3.006,41
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 7°C
Hafif Kar Yağışlı
Bursa
7°C
Hafif Kar Yağışlı
Paz 8°C
Pts 9°C
Sal 11°C
Çar 12°C

“Ramazanda ara öğün unutulmamalı”

“Ramazanda ara öğün unutulmamalı”
21 Nisan 2021 09:10
731
A+
A-

Ramazan ayında oruç tutarken dengeli bir beslenme planı oluşturmanın kişilerin bu dönemde halsizlik, sindirim-hazımsızlık, baş ağrısı gibi sorunlarla karşı karşıya kalmamaları açısından çok önemli olduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Meltem Yavaş, iftar ve sahur arasında ara öğünleri unutmamak gerektiğini söyledi.

BURSA (İGFA) – İftar ve sahur arasında yeterli su tüketimine dikkat edilerek tek seferde değil, zamana yayarak mutlaka 2 veya 2,5 litre suyun içilmesi gerektiğinin altını çizen VM Medical Park Bursa Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Meltem Yavaş, yeterli su tüketilmediği takdirde vücuttaki su oranı azalacağını ve hazımsızlık, tansiyon düşüklüğü, ödem gibi sorunlarla karşılaşma ihtimalinin artacağını vurguladı.

BEYAZ UNDAN KAÇININ

İftarla sahur arasında vitamin-mineral eksikliklerinin önüne geçmek için mutlaka ara öğün yapılmasını gerektiğini kaydeden Diyetisyen Meltem Yavaş, porsiyon kontrolüne dikkat edilerek ihtiyaçtan fazla besin tüketilmemesi uyarısında bulundu. Ramazan döneminde mutlaka sahura kalkılması gerektiğini işaret eden Diyetisyen Yavaş, “Sahura kalkılmazsa, açlık süresi uzayacak, kan şekeri ve tansiyon düşmesine, mide asidinin artmasına sebep olacaktır. Uzun süre sahura kalkılmadan oruç tutulması da metabolizmanın yavaşlamasına yol açabilir” dedi. 
 
Uzun bir süre açlık sonrası iftar öğününde hazımsızlık yaşamamak adına orucumuzu hurma, kayısı, zeytin gibi yiyeceklerle açıp, yemek yemeye çorba ile başlanılmasını öneren Diyetisyen Meltem Yavaş, iftarda çorba yanında bir miktar ekmek ile yemeğe başlayıp, ardından 5-10 dakika mola vererek midenin dinlendirilerek, doğru sindirim yapmasını sağlanması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.