Dolar 34,1088
Euro 38,0363
Altın 2.867,42
BİST 9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 22°C
Yağmurlu
Bursa
22°C
Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Tekel bayilerine taciz mektupları gidiyor

Tekel bayilerine taciz mektupları gidiyor
8 Nisan 2021 23:19
591
A+
A-

Konya, Ankara ve Ordu illeri başta olmak üzere birçok kentte tekel bayi esnafları, ‘uyarı içeren’ mektuplar aldı. Türkiye Tekel Bayiiler Platformu Kurucu Özgür Aybaş, “Tarikatlardan, bazı camilerde görev yapan imamlar kendilerine görev mi verilmiş bilmiyorum ama insanlara bu tarz mektupları gönderiyorlar, üstüne bir de dükkanlara gelip sözlü tebliğde bulunuyorlar” diyerek duruma tepki gösterdi.

Ramazan ayı yaklaşırken Konya, Ankara ve Ordu illeri başta olmak üzere birçok kentte tekel bayi esnafları ‘uyarı içeren’ mektuplar aldı.

Mektuplarda, “İçki ve uyuşturucu üreten, dağıtan, alan, satan, eken, biçen, özendiren ve aracılık edenlere lanet edilmiştir” gibi ifadeler yer aldı.

Türkiye Tekel Bayiiler Platformu Kurucu Özgür Aybaş “Özel hayata ve özel hayata zaten otorite tarafından yapılan bir müdahale var. Tarikatlardan, bazı camilerde görev yapan imamlar kendilerine görev mi verilmiş bilmiyorum ama insanlara bu tarz mektupları gönderiyorlar, üstüne bir de dükkanlara gelip sözlü tebliğde bulunuyorlar” diye konuştu.

‘AYNISINI BİZ YAPSAK?’

Mektuplarda yer alan ayrımcı ve özel hayata müdahale eden ifadelerin de altını çizen Aybaş, sözlerini şöyle noktaladı:

“Biz bu insanların bulunduğu cemaatlere, tarikatlara gitsek, siz niye alkol almıyorsunuz desek bu düşünce özgürlüğüne müdahaleye girmez mi? Fakat onlar bize geldiği zaman, biz onları eleştirince sadece fikir beyan etmiş oluyorlar. Bunlar bizim tebliğimiz diyerek işin içinden çıkıyorlar. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Biz dini bilmiyor muyuz? Bu yapılan tamamen farklı bir uygulama, bu da aslında bir suç.”

bircok-ilde-tekel-bayilerine-icki-satan-lanetlenmistir-yazili-mektuplar-gonderildi-862181-1.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.