Dolar 34,5343
Euro 36,1633
Altın 2.964,30
BİST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Az Bulutlu
Bursa
8°C
Az Bulutlu
Pts 8°C
Sal 11°C
Çar 12°C
Per 15°C

Yıldırım hızıyla 3 boyutlu maske

Yıldırım hızıyla 3 boyutlu maske
16 Nisan 2020 13:07
416
A+
A-

Yıldırım Belediyesi, Coronavirüs salgınının yayılmasını önlemek için mesaisini sürdürüyor.

Yeni tip Coronavirüs tedbirleri kapsamında ilk günden itibaren olağan üstü çaba ile çalışan Yıldırım Belediyesi, sağlık neferleri ile kamuda hizmet veren personelin sağlıklı koşullarda çalışması için yoğun mesaisini sürdürüyor. Bu kapsamda, belediyenin Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’nde 3 boyutlu yazıcılarla sağlık çalışanları ile belediye personelinin kullanması için siperlik yüz maskesi üretimine başlandı.

1 SAATLİK SÜRÜYOR

Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’nde bulanan 2 adet 3 boyutlu yazıcı üretim için durmaksızın çalışırken atölyedeki eğitmenler ve belediye personelleri tarafından 1 gün içerisinde 50 adet siperlik maske üretiliyor. Maskeler, insan sağlığı için tehdit oluşturmayan organik flament kullanılarak 3 boyutlu yazıcılarda basılırken, 1 adet siperlik maskenin hazırlanması yaklaşık 1 saat sürüyor.

EĞİTMENLERİMİZ SORUMLULUK ALIYOR

Ürettikleri siperlik yüz maskesiyle koronavirüse karşı önlemlere katkı sağlayan Cezeri Robotik Kodlama Atölyesi’ndeki eğitmenler ile belediye personelini ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Cezeri Robotik Kodlama Atölyemizde daha önceden çocuklarımıza Robotik Kodlama üzerine eğitimler veriyorduk. Bugünde buradaki hocalarımız ve çalışma arkadaşlarımız koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında siperlik maske üretimi gerçekleştiriyorlar. Bu siperlikleri bizler hem çalışanlarımıza hem de sağlık personelinin kullanımına sunuyoruz. Bu sürece bütün unsurlarımızla birlikte destek olmaya devam ediyoruz. Ben koronavirüs ile mücadele konusunda bütün personelimizin özveriyle çalıştığını rahatlıkla söyleyebilirim. Bu özverili çalışmalarından dolayı da tüm personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.