Mudanya’da köylere çocuk merkezi açılıyor

Mudanya Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan çocukların gelişim süreçlerini desteklemek ve annelerine sosyal ve ekonomik fırsatlar sunmak amacıyla “Mudanya Köy Akademisi Çocuk Merkezleri” projesini hayata geçiriyor.
İlk etapta Mirzaoba, Çekrice, Çağrışan, Göynüklü ve Mürsel mahallelerinde uygulanacak proje kapsamında, 3-5 yaş arasındaki çocuklara yönelik keşif, oyun ve sanat temelli atölyeler düzenlenecek. Aynı zamanda annelere sosyalleşme ve meslek edinme imkanları sunulacak.
Mudanya Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla fırsat eşitliğini ön planda tutarak merkeze uzak mahallelerde yaşayan çocukların eğitimine katkı sağlamayı ve ailelerin sosyo-ekonomik durumunu desteklemeyi hedefliyor. Köy Akademisi projesi kapsamında hayata geçirilen Çocuk Merkezleri, çocukların öğrenme becerilerini geliştirmesine, grup çalışmalarına katılmasına ve okula hazırlanmasına yardımcı olacak.
İlk Merkez Mirzaoba’da Faaliyete Geçti
Projenin ilk merkezi Mirzaoba’da açılarak çocukları kabul etmeye başladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda diğer merkezlerin de açılması planlanıyor. Mudanya Belediye Başkanı Deniz Dalgıç, hazırlıkları tamamlanan merkezde çocuklar, aileler ve eğitimcilerle bir araya gelerek projeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Başkan Dalgıç, “Hem çocuklarımızın gelişimine katkı sağlıyor hem de annelere sosyal destek sunarak ailelerin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyoruz. Tüm çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunmak ve ailelerin yanında olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.
Projeden yararlanan aileler ise Mudanya Belediyesi’ne ve Başkan Dalgıç’a teşekkür ederek, bu girişimin kendileri için büyük bir destek olduğunu dile getirdi.