Dolar 36,4935
Euro 37,8900
Altın 3.346,41
BİST 9.658,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 13°C
Az Bulutlu
Bursa
13°C
Az Bulutlu
Cts 14°C
Paz 9°C
Pts 10°C
Sal 11°C

Türk Kadın Rotaryen Ayda Özeren’e büyük ödül

Türk Kadın Rotaryen Ayda Özeren’e büyük ödül
26 Şubat 2025 14:46
A+
A-

İzmir-Gündoğdu Rotary Kulübü üyesi Ayda Özeren, kadın liderliği, eğitim ve ekonomik güçlendirme konularındaki olağanüstü katkıları nedeniyle Rotary International tarafından Sylvia Whitlock Liderlik Ödülü ile onurlandırıldı. Bu ödül, toplumda toplumsal cinsiyet eşitliğini teşvik eden ve kadınları güçlendiren Rotary üyelerine verilmektedir.

Özeren, 11 binden fazla kadın ve kıza ulaşan çalışmalarıyla tanınmakta; kadınların ekonomik güçlenmesi için uzun yıllardır aktif projeler yürütmektedir. Özellikle bir banka girişimi kapsamında kadın girişimcilere finansal okuryazarlık eğitimi vererek başladığı çalışmalarını, 100’den fazla fabrika ve küçük işletmeyi ziyaret ederek genişletmiştir. Kırsal alanlarda, fabrikalarda ve okullarda binlerce kadına ev ekonomisi, finans eğitimleri ve ekonomik bağımsızlık konularında eğitimler vermektedir.

Özeren, ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Kadınlara liderlik fırsatları yaratarak dünyadaki yönetim süreçlerini yeniden şekillendirmemiz gerekiyor,” dedi. “Kadınların karar alma mekanizmalarında yer alması, gerçek barışın sağlanması için elzemdir. Kadınlar sürece dahil olduğunda toplumlar daha adil, dayanıklı ve sürdürülebilir hale gelir.”

Ayrıca, Türkiye’deki deprem sonrası iyileşme çalışmalarına öncülük eden Özeren, kadınlara yönelik mesleki eğitim, mobil sağlık hizmetleri ve ekonomik destek projeleri geliştirerek istihdam olanakları sağlamıştır. Deprem bölgesindeki kadın çiftçilere zeytin ve sumak fidanı sağlayarak, 2 bin kişiye iş imkânı yaratmayı hedefleyen projelere de destek vermiştir.

Uluslararası Rotary Başkanı Stephanie Urchick, ödülün önemine dikkat çekerek, “Barış, fırsat eşitliği ve kapsayıcılık temelinde inşa edilir. Kadınlar ile kız çocuklarının potansiyelini açığa çıkarmak, kalıcı değişim yaratmanın en güçlü yollarından biridir,” ifadelerini kullandı.

Sylvia Whitlock Liderlik Ödülü, Rotary’nin ilk kadın kulüp başkanının adını taşımakta ve her yıl kadın hakları ve liderliği konusunda çalışan bir Rotary üyesine verilmektedir. Bu yıl ödül, İstanbul’da düzenlenen Rotary 2025 Başkanlık Barış Konferansı kapsamında Özeren’e takdim edildi. Konferans, 88 ülkeden bin Rotary üyesi ve barış uzmanını bir araya getirerek barış ve sürdürülebilir kalkınmaya yönelik çözümleri tartıştı.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.