Dolar 36,6702
Euro 40,0192
Altın 3.537,56
BİST 10.868,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Bursa
8°C
Karla Karışık Yağmurlu
Sal 6°C
Çar 7°C
Per 11°C
Cum 14°C

Gemlik’te deprem tehlikesi yüksek

Gemlik’te deprem tehlikesi yüksek
14 Şubat 2025 10:00
107
A+
A-

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ile birlikte yürütülen ‘Deprem Risk Azaltma ve Önleme Planlama Projesi’ kapsamında yapılan ‘Deprem Tehlike Değerlendirmesi’, ‘Bina Risk Değerlendirmesi’ ve ‘Altyapı ve Kamu Bina Risk Değerlendirmesi’ toplantısına katıldı. Toplantıda yapılan değerlendirme sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Toplantıda, Bursa’nın tüm ilçelerindeki yollar, köprüler, demir yolları, havaalanları ve kamu binalarının analizleri masaya yatırıldı. Değerlendirmeler, şehirdeki mevcut riskleri gözler önüne serdi. Toplantıya JICA temsilcileri, akademik odaların üyeleri ve Büyükşehir Belediyesi bürokratları da katıldı.

Başkan Deviren, Gemlik’te yapılan değerlendirmelerle ilgili olarak, “Gemlik’te her noktada çok kötü sonuçlarla karşılaşıldı. Bu sebeple, Gemlik’in önceliklendirilmesi ve tüm kurumların iş birliği içinde hareket etmesi kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir” dedi. Deviren, Bursa’nın aktif fay hatları üzerinde kurulu olduğunu ve Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın bir kolunun Gemlik’ten geçtiğini vurgulayarak, ilçenin birçok aktif fay tehdidi altında olduğunu belirtti.

Başkan Deviren, “Depremleri engelleyemeyiz, ne zaman olacağını da bilemeyiz; ancak yapmamız gereken tek şey, kentimizi olası afetlere hazırlamaktır. Bu doğrultuda, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırarak, dirençli, güvenli ve çağdaş bir Gemlik inşa edeceğiz. Aynı zamanda, kurumlar arası iletişimi güçlendirecek bir yol haritası oluşturarak Gemlik’i daha güvenli ve dirençli bir kent haline getirmek için üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.

Son olarak, Başkan Deviren, Japonya’dan gelen dostlarına teşekkür ederek, Japonya’nın Nanao şehriyle yapılan işbirliğinin örnek olmasını diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.