Doğa fotoğrafçısı Tüydeş’ten çocuklara doğa dersi
Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği “Gerçek Doğa Hikayeleri” söyleşisine katılan Bursalı doğa fotoğrafçısı Alper Tüydeş, çocuklara doğa ve hayvan sevgisini aşılamak amacıyla birbirinden özel hikayelerini paylaştı.
Türkiye’nin farklı bölgelerini gezerek en nadir hayvan türlerini fotoğraflayan Alper Tüydeş, Osmangazi Belediyesi’nin Emek Yetenek Evi’nde düzenlediği etkinlikte çocuklarla buluştu. Fotoğrafladığı kuş türlerini ve diğer canlıları hikayeleriyle birlikte anlatan Tüydeş’in sunumu, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle takip edildi.
“Bursa Doğa Açısından Zengin Bir Şehir”
Bursa’nın yaban hayatı açısından önemli bir habitat olduğunu belirten Tüydeş, “Bursa’da Uluabat ve İznik Gölü, Uludağ ile Koca Çay Deltası gibi çok özel doğal alanlar var. Doğa sevgimi ve fotoğrafçılıktan aldığım hazzı bu tür etkinliklerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Osmangazi Belediyesi’nin bu güzel organizasyonu sayesinde çocuklarla bir araya gelmek benim için çok değerli” dedi.
“Bursa’da 300’den Fazla Kuş Türü Keşfettik”
Şehirde 300’den fazla kuş türü keşfettiklerini belirten Tüydeş, “Bursa’nın meşhur paçalı baykuşunun Türkiye’deki ilk kaydını Uludağ’da yaptık. Çocuklara doğayı anlatırken onların ilgisini çekecek hikayelerle yaklaşmayı önemsiyorum” diye konuştu.
Etkinlikte çocuklar, doğa ve hayvanlarla ilgili merak ettikleri soruları Alper Tüydeş’e yöneltti.
Yeni Söyleşi 28 Şubat’ta
Alper Tüydeş, 28 Şubat’ta Osmangazi Gösteri Merkezi’nde düzenlenecek “Doğa Fotoğrafçısı Olmak” adlı söyleşide Osmangazililerle buluşmaya devam edecek.