Dolar 34,4347
Euro 36,2908
Altın 2.837,80
BİST 9.389,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 12°C
Yağmurlu
Bursa
12°C
Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 13°C
Pts 15°C
Sal 19°C

Hürriyetçi Eğitim Sen’den ‘yoksulluk sınırı’ yorumu

Hürriyetçi Eğitim Sen’den ‘yoksulluk sınırı’ yorumu
2 Eylül 2024 12:29
32
A+
A-

Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, yoksulluk sınırı verilerini değerlendirdi.

ANKARA (İGFA) – Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı Levent Kuruoğlu, açıklamasında, Ağustos 2024 verilerine göre ülkemizde yoksulluk sınırı 62.772 TL’dir. Devlet üniversitesinde çalışan bir doçent yoksulluk sınırı altında maaş almaktadır. Profesörlerin maaşı ise yoksulluk sınırının biraz üzerinde olduğunu belirterek, “Üniversitelerde, nitelikli bilimsel araştırmaların sürdürülmesi ve yükseköğretim kalitesinin korunması için akademik zam yapılması zorunluluktur. Akademisyenler, ülkemizin bilgi üretiminde ve geleceğin nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde hayati bir role sahiptir. Ancak, son yıllarda artan enflasyon karşısında, akademisyenlerin gelir düzeyi düşmüş, kurumsal aidiyet azalmış, bu durum da akademik motivasyonu olumsuz yönde etkilemiştir. Eğitim ve bilim alanında dünya ile rekabet edebilmek için akademik kadroların hak ettiği maddi ve manevi desteği alması şarttır.” dedi.

Üniversitelerimizin uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesi, akademisyenlerin mesleklerine olan bağlılıklarının ve üretkenliklerinin artırılması ile doğrudan ilişkili olduğunu belirten Kuruoğlu, “Bu nedenle, akademik zam yapılması, akademik kariyerin cazip hale getirilmesi ve genç beyinlerin akademiye kazandırılması için de önem arz etmektedir. Sonuç olarak, üniversitelerde akademik zam yapılması, sadece akademisyenlerin yaşam standartlarını yükseltmekle kalmayacak, aynı zamanda ülkemizin bilimsel üretkenliğine ve eğitim kalitesine de olumlu katkılar sağlayacaktır. Bu adım, Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm sürecinde ileriye atılmış önemli bir adım olacaktır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.