Dolar 34,0821
Euro 38,0427
Altın 2.836,59
BİST 9.975,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 26°C
Hafif Yağmurlu
Bursa
26°C
Hafif Yağmurlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Anneysen de kadınsın

2 Eylül 2024 09:04
54
A+
A-

Anneysen de çalışabilirsin. Kim demiş kariyer yolculuğu sadece çocuksuz kadınlara ait diye? Sen de işini severek yapabilir, hayallerine doğru emin adımlarla ilerleyebilirsin. Çocukların, senin güçlü bir örnek olduğunu görmekten gurur duyacak.

Anneysen de eğlenebilirsin. Hayat sadece sorumluluklarla dolu bir liste değil. Bazen çocuksu bir neşeyle kahkahalar atmak, sevdiklerinle vakit geçirmek senin de hakkın. Eğlenmek, enerji depolamak ve hayatın tadını çıkarmak, bir annenin de en doğal hakkı.

Anneysen de dans edebilirsin. Mutfağın ortasında, çocuklarınla ya da yalnız başına. Müziğin ritmiyle bedenini serbest bırakmak, ruhunu özgürleştirmek, hayatın koşturmacası içinde kendini bulmanın en güzel yolu olabilir.

Anneysen de çocuksuz tatile çıkabilirsin. Evet, çocukların senin her şeyin ama bazen sadece kendinle baş başa kalmak, dinlenmek ve yenilenmek de senin ihtiyacın. Bu, seni daha iyi bir anne yapar çünkü kendine iyi gelen her şey çocuklarına da yansır.

Anneysen diye mutfakta harikalar yaratmak zorunda değilsin. Herkesin elinin lezzeti başka, ama mutfakta bir şef olman gerektiği algısı seni yormamalı. Yeri geldiğinde hazır bir yemeği keyifle sofraya koyabilmeli, mutfakta geçirdiğin zamanın tadını çıkarmalısın.

Anneysen de kendine vakit ayırabilirsin. Kitap okumak, spor yapmak, bir kahve köşesinde dinlenmek… Bu anlar sadece senin. Bu anlar, seni sen yapan şeylerin peşinden gitmek için var. Kendine değer verdiğin her an, daha güçlü bir kadın, daha mutlu bir anne olursun.

Seni eleştirenler olacak. Belki yanlış anlaşıldığını düşüneceksin, belki de yargılandığını hissedeceksin. Ama unutma, hayat senin. Senin tercihlerinin, senin kararlarının tek sahibi yine sensin. Eleştiriler, sadece birer ses. Senin kendi iç sesin ise en değerlisi.

Kendin ol, hayatın tadını çıkar ve unutma: Anneysen de, kadınsın. Kendini sevmekten, kendine değer vermekten asla vazgeçme.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.