Dolar 34,1101
Euro 38,1383
Altın 2.868,41
BİST 9.936,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa 23°C
Yağmurlu
Bursa
23°C
Yağmurlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 28°C

Mavi Bayrak Malkara Halk Plajı’nda göndere çekildi

Mavi Bayrak Malkara Halk Plajı’nda göndere çekildi
15 Ağustos 2024 13:05
92
A+
A-

Karacabey Malkara Halk plajının mavi bayrak ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey önderliğinde göndere çekildi.

Karacabey’in ünlü Malkara Kurşunlu Sahili Mavi Bayrağıyla tanıştı. Bursa sadece dağı ve ovasıyla da değil sahilleriyle de öne çıkan bir kent olmasıyla birlikte yaz döneminde tatilcilere keyifli zamanlar vaad ediyor. Büyükşehir Belediyesi Bursa’nın sahil kenti kimliğini ön plana çıkarabilmek için çalışmalarını son hızıyla sürdürüyor. Ovasının yeşili ve dağının beyazıyla ülkemiz coğrafyasında çok önemli bir yere sahip olan Bursa artık temiz deniziyle bir mücevher gibi ışıldayacak.

Etkinlikte Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Eski Turizm Bakanı, TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Ateş, Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı ve Karacabeyliler yer aldı.

Konuşmalar öncesinde Büyükşehir Belediyesi Roman Orkestrası mini bir konser verdi. Çocuklar ise plaj üzerinde kurulan atölye çadırlarında geri dönüşüm uygulamaları yaptı.

Bozbey, TÜRÇEV’e katkılarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başladı. Bursa’nın tarihiyle, kültürel ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir kent olduğunu söyleyen Bozbey, güzellikleri halkla buluşturmak ve kenti yarınlara en iyi şekilde aktarmak için çalıştıklarını belirtti. Sürdürülebilir ve çevreci bir anlayışla halka yenilikçi ve kaliteli hizmetler sunarak örnek gösterilen bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini anlatan Bozbey, “Projelerimizi tek tek hayata geçiriyoruz. Gelişen, güçlenen, geçinen, güvenli ve gülümseyen Bursa hedefiyle durmaksızın çalışmaya devam edeceğiz. Bursa’mız dört mevsim turizm imkânına sahip bir kenttir. Ancak bugüne kadar bu potansiyelini tam anlamıyla ortaya çıkartamadığını görüyoruz. Bu yüzden turizm açısından gecelik konaklama süresi 1.4 olarak kalmıştır. İlk aşamada turistlerin kentimizde 2 gece konaklamasını, daha sonra ise en az 3 gece konaklamasını arzuluyoruz. Bu konuda çabalarımız var” ifadelerini kullandı.

Karabatı, daha önce Kurşunlu sahiline kazandırılan Mavi Bayrak’ın Malkara sahiline de kazandırılmasıyla ilçenin önemli bir değere kavuştuğunu belirtti. Karacabey sahillerinin ne kadar temiz ve güvenilir olduğunu Türkiye’ye bir kez daha kanıtlamış olduklarını anlatan Karabatı, “Bundan sonra mavi bayrak projesini Yeniköy sahiline de kazandırmak istiyoruz. Elimizden gelen mücadeleyi yapıyoruz. Buralar keşfedilmeyi bekleyen bölgelerdir. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile birlikte yürüteceğimiz çalışmalarda yerli ve yabancı turistlerin gözde mekanlarını oluşturacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Doç. Dr. Ateş konuşmasına Mavi Bayrağın ne olduğunu ve neden önemli olduğunu anlatan konuşmasıyla başladı. Sözlerinde, ” Ne demek bu bayrak? Kim inceliyor, kim veriyor, nasıl alınır? Bir kez alınca ömür boyunca geçerli midir?  Dostlar Mavi Bayrak bir çevre etiketidir. Kaliteli yüzmenin, özellikle yüzme suyu kalitesini gösterir. 1978’li yıllarda Avrupa’da Fransa’da başlamış bir harekettir. Daha sonra 1980’lerin başında Avrupa Birliği’nin tüm ülkeleri tarafından kabul edilmiştir. Bu ülkeler 33 tane kriter belirlemişler. Eğer bu 33 kriteri sağlarsa biz bunu diğer plajlardan ayıralım demişler ve bunu Mavi Bayrakla simgelemişler” dedi. Konuşmasının ardından Türkiye’nin de Mavi Bayrak alması için uzun bir yoldan geçtiğini ve artık bu hakkı elde ettiğini anlattı. Ateş, Marmara Denizi’nin yeniden temizlenmesi ve canlandırılması gerektiğini, yerel yöneticilerle bu konuda büyük çaba sarf edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından denizden bot eşliğinde Mavi Bayrak getirildi. Çocuklar tarafından taşınan bayrak etkinliğe katılanlar tarafından göndere çekildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.